Passadís del Mercat del Carrilet, amb parades a banda i banda

Les paradistes del Mercat del Carrilet i l'Ajuntament de Reus certifiquen la pròrroga del tancament

El govern preveu un gran projecte urbanístic a la zona que s'ha d'executar quan tanqui el mercat

El Mercat del Carrilet de Reusha certificat la pròrroga del seu tancament. Segons informa el govern municipal, els catorze negocis que hi ha a l'equipament ja han signat els contractes d'arrendament que els han de permetre mantenir la seva activitat fins a l'any 2024, la nova data prevista per tancar-lo.

Inicialment previst per al 29 de juny d'aquest 2021, a finals de gener el govern local va anunciar que no tancaria el Mercat del Carrilet a la data prevista. Segons es va justificar, «el govern no pot assumir el tancament de catorze parades d'un mercat ni tampoc l'eliminació de 25 llocs de treball que són molt importants per mantenir l'economia de moltes famílies».

L'ajornament del tancament del Carrilet, vinculat al projecte urbanístic

Ara s'han signat els contractes d'arrendament que permeten tornar a prorrogar l'ús de l'equipament municipal per part de les paradistes. Es tracta de la segona pròrroga, després que l'any 2019 se signés la primera, que els donava aire fins a enguany. Llavors es va vincular la pròrroga de dos anys a l'inici de la reforma del mercat.

Una reforma que ha desaparegut de la planificació municipal i, per tant, també ho ha fet la justificació d'aquella primera pròrroga. Per justificar la segona es torna a vincular a un projecte, en aquest cas molt més ambiciós i de més abast. Fins que arribi, responsables i treballadors de les parades del mercat han rebut una alenada d'aire fresc, i l'oposició municipal segueix exigint que el govern expliqui el projecte urbanístic que vol executar a la zona.

El 30 de juny d'aquí a tres anys és quan es preveu, ara, que s'acabi l'activitat del Mercat del Carrilet, vinculant-ho amb la data d'inici del projecte urbanístic de gran abast previst a la zona. És precisament aquest projecte futur el que ha permès que, legalment, es poguessin signar els contractes, que així tenen una data de finalització no només marcada pel calendari, sinó per l'actuació que s'ha de dur a terme a l'àrea.

No se'n coneix cap detall, més enllà que, segons les previsions anunciades, ha d'abraçar tota l'àrea compresa entre l'avinguda del Carrilet i Mas Iglesias, arribant, segons el govern local, fins al futur baixador de Bellissens. Ha de suposar la implantació d'infraestructures en aquesta zona i el projecte anirà vinculat també a un procés participatiu «que reculli aportacions i propostes dels veïns i veïnes i involucri a la ciutadania en la remodelació d’aquest espai, cridat a ser un dels principals eixos de transformació de Reus en els pròxims anys» segons es defineix des del govern.