El parc del Roquís de Reus veurà la llum a principis d'estiu

L'Ajuntament de Reus licita el projecte, que preveu que la primera fase s'executi en tres mesos

L'estiu vinent, les famílies de Reus, podran anar a passar el dia al nou Parc del Roquís. Es tracta d'una de les propostes que va guanyar la primera edició dels pressupostos participatius de la ciutat i que hauria de ser una realitat a principis del mes de juny del 2019. L'Ajuntament de Reus ha tret a licitació pública, aquest mateix dilluns, el contracte per executar el projecte definitiu, aprovat després del corresponent període d'exposició pública.

 

El parc del Roquís, una realitat abans de l'estiu

Amb un pressupost de 153.330,96 euros IVA inclòs i tres mesos d'execució, l'obra ha de servir per equipar un escenari amb auditori o platea que pugui tenir diversos usos, una zona poliesportiva que comptarà amb cistelles de bàsquet i zona de patinatge, una àrea de pic-nic amb taules i barbacoes, una zona de jocs infantils i un punt d'inici i trobada de rutes esportives al voltant de Reus.

Aquest parc s'ubicarà a la zona del barranc del Roquís, entre el carrer de Josep Iglésies del polígon AgroReus i la variant de Reus —el tram de carretera compartit entre la T-11 i l'N-340—. Ocuparà una superfície de 15.349,438 metres quadrats en conjunt, tot i que el que s'executarà ara serà una primera fase del projecte total, que restarà a l'espera de rebre la inversió econòmica necessària perquè es vagin plantejant la resta de fases.

Zona de pic-nic i barbacoes prevista al Parc del Roquís
Zona de pic-nic i barbacoes prevista al Parc del Roquís | TarragonaDigital.com

 

Aquest mateix dilluns s'ha publicat al web de l'Ajuntament de Reus i, per tant, les empreses ja poden presentar les seves ofertes per endur-se el contracte. Podran fer-ho fins al 28 de gener, quan es tanca aquest període. Comencen, llavors, els tràmits per estudiar les ofertes presentades, comprovar que s'ajustin als barems requerits i, finalment, adjudicar les obres. Tot plegat, i segons el que solen durar aquests tràmits burocràtics, farà que els treballs no comencin, almenys, fins al mes de març i acabin durant el juny.

Part del Parc del Roquís amb zones de jocs per a diferents edats
Part del Parc del Roquís amb zones de jocs per a diferents edats | TarragonaDigital.com

 

Les tres fases del projecte del Parc del Roquís

Aquesta primera fase contempla les obres de paviment, instal·lació de taules i barbacoes, i de la zona de jocs infantils. Des del punt de vista més tècnic, també es preinstal·laran sistemes de reg i enllumenat. Són precisament aquests darrers els primers que es veurien beneficiats d'una segona fase, que suposaria instal·lar aquests sistemes i dels punts d'aigua, en forma de font, així com les feines de jardineria.

La tercera fase del projecte és la que l'hauria de deixar acabar, i és que contempla acabar d'instal·lar la resta de jocs infantils que no entrin a la primera fase, la mateixa línia d'actuació que se seguirà amb el mobiliari. Per últim, significaria, també, col·locar-hi elements que facin ombra en forma de veles triangulars.