Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge del personal de neteja de la Residència Monterols de Reus durant la vaga del sector

El personal de neteja de la Residència Monterols de Reus se suma a la vaga del sector

Reclamen ser considerats treballadors essencials i de risc

El personal de neteja de la Residència Sociosanitària Monterols de Reus es va sumar aquest divendres passat, 30 d'abril, a la vaga convocada a tot Catalunya pel sector de neteja d'hospitals i centres sanitaris.

La Residència Monterols, del Grup Pere Mata, ha sigut una de les més afectades durant la pandèmia del coronavirus, patint dues fortes onades, una al principi de la pandèmia, l'abril del 2020 que va arribar al seu punt àlgid el mes de juny del 2020.

La vaga del divendres, en la qual hi van participar treballadors de diversos sindicats com CCOO, UGT o USOC, tenia l'objectiu de reclamar que el personal de neteja dels centres sanitaris siguin considerats treballadors essencials i que se'ls gratifici en el sou que perceben. 

Des dels sindicats apunten que des de l'inici de la pandèmia provocada per la Covid-19, les persones que fan tasques de neteja en tota mena de centres sanitaris i hospiptalaris i instal·lacions essencials, han estat i segueixen estant exposats exponencialment al coronavirus, sense rebre cap reconeixement

A més, el fet d'haver d'estar fent tasques extra de desinfecció suposa un augment en la càrrega de feina que abans no tenien, i que ja era «suficientment alta», fet que els està afectant «direcament a la seva salut».

CCOO i la UGT critiquen que el Govern deixés fora les netejadores de la gratificació extraordinària per sobrecàrrega de feina que va donar al personal sanitari durant la primera onada de la Covid-19. A més, també reivindiquen que es consideri el col·lectiu com a personal d'alt risc, com ja passa «amb la resta dels qui treballen en centres sanitaris i de cures».

«A les treballadores de la neteja se les considera de baix risc i, per tant, si agafen la Covid-19, se'ls computa com a malaltia comuna», critiquen els sindicats. I això, malgrat que «comparteixen els mateixos espais» amb la resta de sanitaris.