candidatura cambra comerç reus àgata girbes

Àgata Girbes presenta un equip «amb més dones, transversal i jove» per a la Cambra de Reus

Es presenta en societat la segona candidatura a la Cambra de Comerç de Reus

Ja es coneixen les dues candidatures que, ara per ara, es disputaran la Cambra de Comerç de Reus. Després que Jordi Just fes públic el seu equip, amb el suport d'una seixantena d'empresaris, avui ha estat el torn d'Àgata Girbes. En un acte públic a El Círcol de Reus, l'actual presidenta de la comissió Dona i Empresa de l'ens cameral reusenc ha presentat part del seu equip.

«L'equip està molt més consolidat que el que hem ensenyat avui, però encara no està complet», ha explicat Àgata Girbes a la premsa. «Col·laboradors són més de 20, però de l'equip que ha de formar després la Cambra en tenim al voltant d'un 70 %», ha afegit. El que aquest dijous s'ha presentat en societat han estat els eixos principals del seu programa, que fa molt d'èmfasi en l'entrada de més dones i d'una generació més jove, així com de la necessitat d'impulsar i aplicar la digitalització.

«No només portem més digitalització i més tecnologia,  portem moltes més dones, portem gent jove, portem transversalitat, portem una manera de fer pluridisciplinari que pensem que ens pot portar a fer les coses molt diferents i a engrescar projectes molt macos», augura Àgata Girbes.

candidatura cambra comerç reus àgata girbes
L'acte de presentació s'ha fet a El Círcol de Reus | Jordi Olària Gras

 

La responsabilitat territorial de la Cambra de Comerç de Reus

Un punt en comú entre les dues candidatures que hi ha ara mateix sobre la taula és la manca d'atenció que pateixen les empreses que no són de Reus. Àgata Girbes assegura que «fins ara, els municipis i les comarques més allunyades del Baix Camp se sentien molt abandonades, no se sentien del tot ateses, hi ha persones que no saben què és la Cambra o quina finalitat o quines funcions té».

Per tal de solucionar aquesta mancança, segons s'ha explicat, «vam pensar la idea de tenir un responsable que ens empenyés perquè realment es fessin coses a territori i, a poder ser, fins i tot un a cada municipi per no descuidar-nos-en cap». En aquest sentit, a la presentació de part del seu equip, hi han participat representants de la Conca de Barberà i del Priorat.

presentació candidatura àgata girbes cambra comerç reus
Durant l'acte s'han presentat les línies generals d'actuació | Jordi Olària Gras

 

Els noms de l'equip d'Àgata Girbes

L'equip d'Àgata Girbes el formen persones vinculades a empreses tant de Reus com de la resta de l'àmbit territorial de la Cambra de Comerç reusenca. Carles Prats, director general de Vermuts Miró, ha assegurat que es tracta d'una candidatura «que no va contra ningú, que pretén integrar tots els sectors representatius del territori». Precisament d'aquest territori d'influència de la Cambra més enllà de Reus hi ha hagut representants durant la presentació pública.

Carles Prats Vermuts Miró
Carles Prats, director general de Vermuts Miró | Jordi Olària Gras

 

Una de les comarques representades ha estat el Priorat, de la mà d'Eva Prim, enòloga i sòcia del Celler Ronadelles —elaboren el vi Cap de Ruc— de Cornudella del Montsant, al mateix lloc on és sòcia del restaurant Quatre Molins. Eva Prim ha fet èmfasi en el pes del sector vinícola del paraigua de la Cambra. «Compta amb sis de les onze Denominacions d'Origen de Catalunya, és la que en té més», ha assegurat.

Eva Prim Celler Ronadelles Cap de Ruc
Eva Prim, enòloga i sòcia del Celler Ronadelles | Jordi Olària Gras

 

La Conca de Barberà també ha tingut representació a l'acte d'aquest dijous. Cristina Sans, sòcia de José Amill S.A., ha posat en relleu el fet de ser la tercera generació que es dedica, en el seu cas, al sector del metall i, malgrat això, haver reinventat el negoci familiar. Les cortines comercialitzades amb la marca Kriskadecor han servit per guarnir, per exemple, la gala dels Òscar.

Meritxell Perpinyà, cofundadora de Komercium
Meritxell Perpiná, cofundadora de Komercium | Jordi Olària Gras

 

Meritxell Perpiñá, cofundadora de Komercium i propietària de les botigues Bóboli a Reus i Tarragona, ha posat sobre la taula, precisament, el pes de les microempreses al teixit econòmic de casa nostra. «El 92 % de les empreses comercials tenen entre un i cinc treballadors, i són un teixit de primera necessitat», ha sentenciat. En el cas de Reus, ha afegit, «hi ha 15,86 comerços per cada 1.000 habitants», una xifra que, a Catalunya diu, només superen Barcelona i Girona.

Jorge Ríos Etecnic
Jorge Ríos, CEO de l'empresa Etecnic | Jordi Olària Gras

 

Completen aquesta primera presentació de la candidatura Cambra 4.0 Mercè Chiapella, directora del Gabinet Ceres, Lely Moreno, directora general d'Origins Ibérica, del grup Cynara, i Jorge Ríos, CEO d'Etecnic. Aquesta darrera és una empresa especialitzada en la mobilitat elèctrica que, a més de competir en aquest sector a l'àmbit internacional, també ha estat responsable d'instal·lar punts de recàrrega per a vehicles elèctrics a Reus, Cambrils o Tarragona.

presentació candidatura àgata girbes cambra comerç reus
Àgata Girbes ha presentat en societat el seu equip de treball | Jordi Olària Gras

 

Contactes informals amb la candidatura de Jordi Just

La que encapçala Àgata Girbes és la segona candidatura que es presenta per optar a presidir la Cambra de Comerç de Reus. Si Jordi Just ho va fer amb un acte per a la premsa i els col·laboradors de l'equip de 'Tots som Cambra', Àgata Girbes ha optat per un acte públic al qual s'havia convidat cares conegudes del món empresarial, però també polític.

A la sala dels miralls d'El Círcol hi havia representants del PDECat, Cs, PSC i Ara Reus, així com membres també d'ERC. Entre el públic empresarial, convidats com a representants de les seves entitats, Gemma Molner, presidenta d'El Tomb de Reus, i Ildefons Vidal, president dels paradistes del Mercat Central. També Enric Olesti, que havia arribat a anunciar que es presentaria a les eleccions.

Es va acabar integrant al projecte de Jordi Just i, finalment i després de certes desavinences, se'n va desvincular. Olesti no forma part de l'equip directe d'Àgata Girbes, però sí que li dona suport explícit i, de fet, l'ha ajudat a recollir suports a la candidatura. Totes dues candidatures es presenten com a transversals però, per ara, segueixen per separat. Preguntada per la premsa, Àgata Girbes ha admès alguns contactes puntuals amb persones de 'Tots som Cambra'; «hem parlat amb algunes persones de l'altra candidatura, però de moment el que fem és fer la nostra feina i construir la nostra, de candidatura», assegura.