Els corredors de la Sant Silvestre de Reus començant la cursa

La Sant Silvestre de Reus recupera el format presencial amb quatre modalitats

L'última cursa de l'any compta amb variants infantils per a totes les edats

La Sant Silvestre recupera el recorregut presencial a Reus aquest 31 de desembre. Després del format virtual de l'any passat, l'última cursa del 2021 tornarà als carrers de la ciutat. Ho farà amb un recorregut de cinc quilòmetres i quatre formants diferents.

Serà la tretzena edició de la cursa que organitzen Tretzesports, la regidoria d'Esports i Reus Esport i Lleure. La sortida i l'arribada es faran des de l'avinguda de Sant Jordi. La sortida en concret s'ha desplaçat del punt habitual per garantir que els participants puguin estar espaiats.

Tot i això, hauran de portar la mascareta durant els moments previs al tret de sortida. Amb tot, es vol recuperar la possibilitat d'«acabar l’any fent esport i gaudint de l’esperit festiu de la Sant Silvestre Reus» segons explica Pep Cuerba, regidor d'Esports. Es lliuraran cinc premis en categoria masculina i cinc en femenina, com es reconeixerà, amb un pernil i una capsa de cava, l'equip amb més participants que arribin a meta.

També s'organitza la modalitat infantil amb el nom de Sant Silvestre Kids, a partir de dos quarts de cinc de la tarda. Serà la primera cursa que se celebrarà, i pares i mares podran acompanyar la canalla durant els 850 metres de recorregut. S'hi podran inscriure els nascuts entre els anys 2009 i 2011.

La segona modalitat, a tres quarts de cinc, serà de 650 metres per als infants nascuts entre el 2021 i el 2014. La tercera, a les cinc de la tarda, comptarà amb 250 metres de recorregut per als nascuts entre el 2015 i el 2021. Totes les inscripcions es poden fer a través del web de Reus Esport i Lleure o de manera presencial a Esports Armobal, al carrer de Cambrils número 4 de Reus.

Les inscripcions infantils costen cinc euros, mentre que les del recorregut de cinc quilòmetres en valen 12. Inclouen una assegurança d'accidents i el dorsal, que es podrà recollir els dies previs a la cursa a la Fira Centre Comercial. Per fer-ho s'han previst quatre dies.

El 28 de desembre es podran recollir dorsals entre quatre de la tarda i nou del vespre, i els dies 29 i 30, de nou del matí a nou del vespre. El mateix dia 31 de desembre també es podran recollir de nou del matí a dues del migdia. Finalment, abans de la cursa, els dorsals es podran passar a buscar de dues del migdia a tres quarts de cinc de la tarda per la plaça de l'Univers.