Primàries Reus activa la maquinària preelectoral i surt al carrer

El projecte surt al carrer per donar-se a conèixer | Ja s'ha aprovat el reglament de funcionament intern

El projecte de Primàries Reus segueix endavant i busca més suports, a partir de demà dissabte, a peu de carrer. Els dissabtes 10, 17 i 24 Primàries i ANC de la ciutat instal·laran tres carpes per informar i fer difusió del projecte. La plaça del Prim, la plaça del Gegant Indi i la de les Oques seran els escenaris on els membres de totes dues plataformes expliquin en què consisteix el projecte de Primàries.

De deu del matí a dues del migdia les carpes serviran per fer difusió d'aquest projecte polític, però també perquè qui vulgui s'hi adhereixi. A la plataforma, que compta amb el suport ideològic i logístic de l'ANC, s'hi han adherit al voltant de 400 persones. Els membres actius d'aquesta iniciativa ja han redactat el projecte de funcionament intern, que defineix el procés de participació, votació i elecció de les candidatures que es puguin presentar per elaborar la llista electoral que s'acabi presentant a les eleccions municipals del pròxim mes de maig.

Primera reunió d'adherits a les primàries republicanes de Reus
Primera reunió d'adherits a les primàries republicanes de Reus | Jordi Olària

 

Els partits van tancar la porta a la llista única

L'objectiu principal de Primàries és que a les eleccions municipals es presenti, a Reus, una sola llista independentista. Consideren que és l'única manera de concentrar prou el vot perquè Ciutadans no pugui optar a l'alcaldia. El cas és, però, que cap dels partits independentistes a la ciutat està disposat a sumar-se a les primàries. El primer de deixar-ho clar va ser la CUP, que en assemblea va nomenar Marta Llorens futura candidata cupaire, a més de sentenciar que la formació es presentaria sola.

PDECat i ERC també han decidit anar-hi en solitari, a les eleccions, i han ratificat els seus actuals número 1 de cara al 2019. Els republicans van convocar, de fet, una cimera per explorar les possibilitats d'anar a una des de la CUP a Podemos passant per Demòcrates, l'ANC i Òmnium. La cimera es va convocar quan PDECat, CUP i ERC ja havien escollit qui liderarà les respectives llistes electorals l'any 2019.