Un cartell sobre el procés participatiu penjat a un fanal de l'avinguda del Carrilet

El procés participatiu del Carrilet de Reus s'obre a tota la ciutat

La tercera fase de participació ciutadana contempla aportacions de veïns i entitats d'arreu de la ciutat

El procés participatiu per la planificació del futur del Carrilet de Reus avança cap a una nova fase, la tercera. És la darrera de les que s'han previst i s'allargarà fins al 26 de desembre. Després d'un primer procés de participació per a la ciutadania de la zona, aquesta última fase s'obre a tota la ciutat.

Des del govern local es recorda que aquesta fase final ha de servir per establir alguns àmbits del projecte urbanístic del Carrilet. S'han de concretar àmbits com la sostenibilitat, les referències arquitectòniques o la integració cultural. Per prendre-hi part s'ha obert una nova enquesta a través del web del procés participatiu.

En paral·lel també s'han previst activitats presencials durant el mes vinent en la mateixa línia. El 3 de desembre, divendres de la setmana vinent, d'onze del matí a una del migdia hi haurà un punt de participació mòbil a l'avinguda del Carrilet. El 9 de desembre, el dijous següent, de cinc a set de la tarda, s'ubicarà a la plaça del Mercadal.

El diumenge 12 de desembre s'ha previst un taller per a veïns de la ciutat i entitats a l'avinguda del Carrilet entre dos quarts de dotze i dos quarts de dues. E17 de desembre, aprofitant la capacitat d'atracció de la pista de gel, s'ubicarà un nou punt de participació presencial a la plaça de la Llibertat de cinc a set de la tarda. Per últim, el dissabte 18 de desembre es tornarà a muntar a la zona del Mercat del Carrilet entre onze del matí i una del migdia.

Aquesta tercera fase servirà per concloure les etapes d'anàlisi i radiografia de la zona. A través de la participació ciutadana s'haurà pogut valorar l'estat de l'àrea des de diferents punts de vista i les mancances o possibles millores. El govern local recorda que, per endavant, queden encara dues etapes més, la d'avaluació i la de seguiment.

El web del procés participatiu del Carrilet seguirà actiu mentre no culmini, definitivament, el projecte. Tot i que s'agafa el Carrilet com a referència, el projecte ha d'afectar també part de Mas Iglesias. S'ha definit l'àrea a la qual s'actuarà, no només urbanísticament, com tota la que abraça des de l'avinguda del Carrilet fins al futur baixador de Bellissens.