Imatge aèria de Les Tres Gràcies de Reus, davant de l'església de la Sang

Les Tres Gràcies es faran dins de l'església de la Sang de Reus amb aforament limitat

S'han previst diferents actes, tots cenyits a les restriccions actuals

Les entitats vinculades a la Setmana Santa de Reus han hagut d'adaptar els actes tradicionals a les restriccions de la pandèmia. Aquests canvis han portat a treure al carrer, però deixar-los en un sol lloc, alguns dels passos i de les imatges de les confraries. En altres casos, s'ha modificat el funcionament en general, com és el cas de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist.

Aquest dimarts han fet públic el seu programa d'actes per aquesta setmana, que compta amb algun canvi destacable. Les Tres Gràcies se celebraran a continuació de la Funció de l'Agonia, que començarà mitja hora més tard del que és habitual. Tot tindrà lloc dins de l'església de la Sang i cal reservar plaça al correu rcpsreus@tinet.cat.

La Sang adapta Les Tres Gràcies a la pandèmia

La reserva no serà vàlida fins que no es rebi la confirmació, i una vegada rebuda, caldrà ser al temple entre dos quarts de dotze i un quart d'una. Serà llavors quan es deixarà de permetre l'accés a l'església i, a dos quarts d'una començarà la Funció de l'Agonia.

Quan acabi tindrà lloc l'acte de Les Tres Gràcies, Element Festiu Patrimonial d'Interès Nacional de Catalunya. Tots dos actes es retransmetran en directe per Canal Reus TV i a través de La Nova Ràdio. Es tracta de dos dels actes més emblemàtics tant de la Sang com de la Setmana Santa reusenca, i a diferència de l'any passat, que es van celebrar a porta tancada, enguany s'ha optat per obrir-ho a la ciutadania respectant les mesures sanitàries vigents. El mateix sistema es fa servir per controlar l'assistència, Diumenge de Pasqua, a la Coronació del Senyor, que és Element Festiu Patrimonial de Catalunya.

Un altre dels canvis és la presència a l'interior del temple, Dimecres Sant i Dijous Sant, de les imatges del Sant Crist de la Sang, de la Mare de Déu de la Soledat i del Crist Jacent en el Sepulcre. Aquests dos dies se les podrà venerar, de nou, seguint les restriccions sanitàries.

Els actes previstos per la Reial Congregació de la Sang aquests dies son els següents:

—Dimecres Sant: De cinc de la tarda a nou del vespre, visita, adoració i ofrenes a la Venerada Imatge del Sant Crist de la Sang, de la Mare de Déu de la Soledat i del Crist Jacent en el Sepulcre.

— Dijous Sant: De deu del matí a set de la tarda, visita, adoració i ofrenes a la Venerada Imatge del Sant Crist de la Sang, de la Mare de Déu de la Soledat i del Crist Jacent en el Sepulcre. A les vuit del vespre se celebrarà la solemne missa de la Cena del Senyor seguida de la vetlla i adoració al santíssim sagrament.

—Divendres Sant: A dos quarts de nou del matí, Viacrucis amb la Venerada Imatge del Sant Crist de la Sang. A dos quarts d'una, Funció de l'Agonia amb la Venerada Imatge del Sant Crist de la Sang i petició de les Tres Gràcies. A les cinc de la tarda, Passió i Mort del Senyor. A les vuit del vespre hi haurà la pregària vespertina de Divendres Sant davant de la imatge del Sant Crist de la Sang a la qual participaran totes les congregacions, confraries i germandats de la Setmana Santa de Reus.

—Dissabte Sant: a les cinc de la tarda hi haurà l'ofrena de flors blanques a la Mare de Déu de la Soledat. A les sis la seva vetlla amb el rés del Sant Rosari, el cant de la Salve i la interpretació del Stabat Mater i els goigs a la Mare de Déu de la Soledat. A dos quarts de vuit de la tarda, la Reial Congregació participarà en la Vetlla Pasqual a la Prioral de Sant Pere.

—Diumenge de Pasqua: A dos quarts de dotze del matí, Santa missa de Pasqua i Coronació del Senyor.