Imatge del Teatre Fortuny ple de públic

Una vintena de propostes formen la primera programació del Teatre Fortuny per al 2023

Compta amb espectacles de teatre, música, òpera, dansa i propostes familiars

Una vintena d'espectacles omplen la programació del primer semestre del 2023 al Teatre Fortuny de Reus. Des del Consorci del teatre se subratlla haver agafat com a referent «la implicació en la participació i producció de diferents títols». En el cas concret del teatre, s'hi podran veure representacions de textos d'Àngel Guimerà, Federico García Lorca, Alfredo Sanzol, Florian Zeller o Laetitia Colombani.

El Fortuny participa de la gira d'àmbit nacional dels espectacles que han integrat la programació del Teatre Lliure i del Teatre Nacional de Catalunya. Es manté l'aposta per creacions sorgides al mateix consorci, com el Cicle Grans Mestres, que arribarà a la desena edició. Una altra de les cites emblemàtiques és la gala de l'Associació de Professors de Dansa de les Comarques de Tarragona, que celebrarà la seva 36a edició.

En total hi haurà 29 funcions dels 23 espectacles que formen la programació. Deu de les propostes són teatrals, cinc musicals, tres de dansa, tres de familiars i dues d'òpera. Dels espectacles que han passat pel Teatre Lliure arribaran al Fortuny títols com Yerma, de Federico García Lorca, o Delicades, de la companyia T de Teatre, que commemora 30 anys de trajectòria.

També passaran pel Fortuny La Trena, dirigida per Clara SeguraEl Pare, interpretat per Josep Maria Pou, o la versió de Terra Baixa a càrrec de Pablo Ley. A l'escenari del teatre reusenc hi arribarà la darrera producció de Simfonova, L'òpera dels amics, i Madama Butterfly. En l'apartat musical hi destaquen noms com el de la vallenca Mariona Escoda o el libanès Ara Malikian.

També s'han programat Vespres d'Arnadí, amb Marta Matheu i Alex Potter o el Concert número 12 de Mozart a càrrec de Franz Schubert Filharmonia i Elisabeth Leonskaja. En l'àmbit de la dansa es podrà veure el ballet de les Quatre Estacions, així com la producció pròpia Somriu.

L'espectacle combina dansa i teatre de la mà de Marc Jubete, Ariadna Llussà i Aïda Pitarch entre altres. Els abonaments per aquest primer semestre del 2023 ja estan disponibles i les entrades fora d'abonament s'han posat a la venda aquest dijous, 15 de desembre. Les localitats de la resta d'espectacles es posaran a disposició del públic a partir del 16 de gener.