Marina Berasategui i Carles Pellicer a la zona blava mirant el plànol de les noves parades

El trasllat dels autobusos interurbans de Reus es farà a l'estiu

S'hi destinarà un pressupost de 70.000 euros | Implicarà canvis en la mobilitat dels carrers afectats

Entre març i abril es faran les obres de les noves parades d'autobús al carrer del Doctor Frias de Reus, al costat de l'Estació Enològica. Tal com va avançar aquest mitjà, la Generalitat ha autoritzat el trasllat de les línies interurbanes de Reus, aquelles que connecten la ciutat amb altres municipis. El trasllat serà una realitat a partir del mes de juny.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

La segona quinzena d'aquest mes de març començaran les obres, amb un pressupost de 40.000 euros i un mes de termini. Es preveu que puguin estar completes a finals d'abril, i serà llavors quan la Generalitat haurà de notificar i fer efectiu el canvi de parada, un tràmit final que podria arribar «a partir del mes de juny» segons augura Marina Berasategui, regidora d'Urbanisme i Mobilitat.

Serà llavors quan «estarem en disposició que es pugui efectuar el trasllat, però això ho hem de consensuar amb la direcció de Transports —de la Generalitat— que és qui s'encarrega de comunicar aquest canvi de parada als concessionaris», explica la regidora.

Hi haurà dues excepcions al canvi, els autobusos que fan la línia Reus - Salou i els que fan la línia Reus - Castellvell - Almoster. «Són els que només fan parada, no són final de línia», explica Berasategui. Així doncs, aquestes dues línies i totes les dels autobusos urbans de Reus Transport es mantindran a la plaça de les Oques.

Canvis a la mobilitat de la zona

Al projecte cal sumar-hi els 30.000 euros destinats a adequar tots els semàfors de la zona per habilitar la nova circulació. Els autobusos pujaran pel carrer de l'Escorxador —el que passa per davant de la Biblioteca—, on ja hi haurà la primera de les cinc parades previstes.

Les altres quatre seran al carrer del Doctor Frias, per on els autobusos circularan en direcció cap al passeig de Sunyer, en el sentit contrari a l'actual. Totes cinc parades comptaran amb marquesines i bancs. Per fer lloc a les parades, el carrer del Doctor Frias perdrà les 41 places d'aparcament que té actualment, i la zona blava de davant de la Biblioteca, vuit més, a més de traslladar els quatre espais per a autocaravanes al lateral oposat d'on son ara.

Els cotxes no podran circular pel carrer de l'Escorxador i es preveu que també deixin de fer-ho pel del Doctor Frias. Encara podran arribar a baixar des del carrer del Doctor Ferran per incorporar-s'hi i anar cap al passeig. Es tracta, però, d'un sentit de circulació que es preveu minoritari precisament perquè al mateix carrer del Doctor Ferran ja s'hi circula en direcció cap al passeig de Sunyer.

Plànol de la distribució de la circulació quan s'hagin traslladat les parades
El projecte preveu modificar la circulació tal com indica el plànol | Ajuntament de Reus

«No ha estat gens fàcil arribar fins aquí»

Berasategui ha recordat que, durant tot aquest procés s'ha fet un estudi informatiu per demostrar que no es perdria demanda i haver d'adequar les noves parades a un espai que, segons la planificació urbanística, ha d'acabar convertint-se en zona verda. La tasca més lenta, però, ha estat la modificació de la concessió en si.

El servei d'autobús interurbà és una competència de la Generalitat, que ofereix concessions públiques a les empreses que l'exploten. El canvi de parada, de la plaça de les Oques al carrer del Doctor Frias, implica una modificació de la concessió vigent i, per tant, la seva tramitació és lenta.

Segons s'ha detallat, inclou la notificació d'aquest canvi, un període d'al·legacions per part de les empreses concessionàries i altres tràmits que fan que el procés no sigui ràpid. L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, admet que «no ha estat gens fàcil arribar fins aquí».

Aclareix que s'ha hagut d'arribar a «acords i pactes que ha hagut d'haver-hi, no només amb la Generalitat, sinó també amb les empreses concessionàries, ha portat que això es demorés moltíssim». Tot i això, insisteix que el canvi «millora el servei de bus interurbà, elimina les problemàtiques que ocasionen les parades de busos a la plaça i també millorarà la fluïdesa del trànsit». Aquest canvi satisfarà, a priori, una reclamació molt antiga dels veïns de la plaça del Nen de les Oques, que denunciaven que s'havia convertit en una estació d'autobusos encoberta.