Jordi Just i Daniel Rubio donant-se la mà a la sala de premsa de l'Ajuntament de Reus

Recta final per presentar candidatures als Premis per al Medi Ambient Ciutat de Reus

Es repartiran 6.000 euros en tres categories a empreses que hagin aplicat mesures per reduir el consum d'energia o els residus que generen

Recta final per presentar candidatures als Premis pel Medi Ambient Ciutat de Reus. Aquest divendres, 29 d'octubre, acaba el termini perquè les empreses optin als guardons de 2.000 euros d'aquesta primera edició del certamen. L'objectiu és reconèixer les mesures que hagin implantat empreses reusenques per reduir els residus i el consum d'aigua, energia o combustible.

Els impulsen la Cambra de Comerç i l'Ajuntament de Reus amb el suport de la Jove Cambra i Gepec. S'han dividit en tres categories segons el volum de la plantilla de cada empresa. Amb 2.000 euros per cada premi es guardonarà una petita empresa, una de mitjana i una de gran.

Les primeres són les que tenen menys de deu treballadors, les segones les que en tenen fins a 49 i les darreres les que en tenen 50 o més. Es poden presentar fins a dues candidatures per cada empresa amb mesures que hagin aplicat en l'àmbit mediambiental. Al web dels premis hi ha la informació necessària per presentar les candidatures juntament amb les bases i els requisits.

El requisit bàsic és que siguin canvis que «comportin reduir de forma activa l'impacte ambiental negatiu dels seus processos, productes i serveis». Això inclou les millores energètiques en els processos productius, la reducció en el consum d'aigua, llum o qualsevol subministrament o també en la generació de residus.

Un altre àmbit que entra dins de les bases dels premis és el de l'aplicació d'energies renovables. Igualment es tindrà en compte l'impacte que pot tenir la mesura més enllà de l'empresa que l'hagi aplicat. Es busca, per tant, que els Premis per al Medi Ambient serveixin per estendre aquestes pràctiques.

És a dir, que es valoraran «aspectes com l’aplicabilitat i reproductibilitat de les iniciatives». També «la seva continuïtat, l’originalitat i eficàcia, l’impacte social o la contribució a la millora del planeta». Les propostes es recullen fins aquest divendres i els premis es lliuraran durant els Premis Cambra previstos per principis de desembre.

De retruc també es vol aconseguir «el compromís dels sectors productius de Reus amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible». Des de la Cambra serveix, alhora, com l'inici d'un certamen que coincideix amb la celebració dels 135 anys de la institució.