El rei Baltasar de Reus serà un refugiat arribat amb l’Open Arms

A la cavalcada participaran 25 refugiats que estan en el centre d’acollida del CCAR-CEAR a la ciutat

La cavalcada de Reis de Reus tindrà un rei Baltasar i patges reals «de veritat». Un grup de refugiats acollits al municipi per CEAR-Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat encarnaran al rei d’Orient i als seus ajudants durant aquest esdeveniment màgic a la ciutat, gràcies a un acord entre l’Ajuntament reusenc i l’entitat.

Després d’una campanya llençada per Casa Nostra, Casa Vostra i la CUP, reclamant als ajuntaments de Catalunya que les cavalcades comptessin amb un «Baltasar de veritat», Reus tindrà el seu de pell negra i no una persona de pell blanca pintada. La capital del Baix Camp s’afegeix a una llarga llista de municipis que han respost a la crida que s’ha realitzat.

Refugiats arribats amb l’Open Arms, a la cavalcada de reis de Reus

El 3/24 explica la història de Betcha i en Souleyman, que van sortir de Líbia amb pastera i van ser rescatats per Open Arms, tot just durant la crisi de l’Aquarius, quan tant Itàlia com Malta es van negar a acollir 630 migrants que portava el vaixell i va acabar anant a València amb tots els refugiats.

Ells dos, van arribar a Barcelona a principis de juliol i, després de passar l’estiu a Esplugues de Llobregat, van anar a Reus, al nou centre d’acollida que gestiona la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, CEAR-CCAR, on viuen des de llavors i aprenen la llengua durant el matí i diversos oficis, a la tarda. Gràcies al conveni entre l’entitat i l’Ajuntament, 25 dels refugiats del centre encarnaran al rei Baltasar, els patges i acompanyants durant la cavalcada de Reis de la ciutat.

Els refugiats encarnaran els patges reials i els seus acompanyants
Els refugiats encarnaran els patges reials i els seus acompanyants | Laia Solanellas

 

«Entusiasme» amb el rei Baltasar de Reus

En anunciar-se que un refugiat serà el rei Baltasar a la ciutat de Reus, l’associació CEAR-Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, s’ha mostrat «entusiasmada» per aquest fet, ja que és «una figura estimada per molts nens i nenes». En aquest sentit,  també suposa una mostra més de la inclusió de les persones refugiades a la localitat, a més de ser un desig d’ells mateixos, per participar de la vida reusenca.

Els refugiats del CEAR-CCRA de Reus encarnaran el rei Baltasar, els patges i acompanyants
Els refugiats del CEAR-CCRA de Reus encarnaran el rei Baltasar, els patges i acompanyants | Laia Solanellas