Un passadís del pavelló dels distingits de l'Institut Pere Mata de Reus

Reobre al públic el Pavelló dels Distingits de l'Institut Pere Mata

L'espai es va tancar quan va esclatar la pandèmia i ara es pot tornar a visitar

El Pavelló dels Distingits de l'Institut Pere Mata torna a obrir-se a les visites a partir d'aquest dissabte, 27 de novembre. Aquest cap de setmana es reprendran les visites per al públic individual i també es podran tornar a concertar visites per a grups organitzats. L'espai és un dels exemples més emblemàtics del modernisme a la ciutat i va tancar-se al públic quan va esclatar la pandèmia i es van decretar les primeres restriccions.

Segons informa l'Ajuntament, l'Agència Reus Promoció fa temps que rep consultes i peticions per visitar aquest espai patrimonial. La reobertura s'ha inclòs en la segona fase de l'actual campanya turística, que porta per lema Reus una escapada genial de tardor. L'objectiu és destacar la ciutat com un destí ideal per a estades familiars d'un cap de setmana.

Es potencien especialment àmbits com el modernisme, el vermut, la restauració i el comerç. En el marc d'aquesta campanya s'ofereixen paquets turístics que consten d'una nit d'hotel, l'esmorzar i diverses experiències. Entre aquestes experiències hi ha visites a diferents espais de la ciutat als quals, ara, es reincorporarà el Pavelló dels Distingits de l'Institut Pere Mata.

En aquest cas concret, el seu atractiu també s'inclourà com un recurs més per a les activitats previstes per l'Agència durant la campanya de Nadal. Els horaris d'obertura, a partir d'aquest cap de setmana, són d'onze a dues i de quatre a sis els dissabtes. Pel que fa als diumenges i festius, l'equipament obre només el matí, d'onze a dues.

El pròxim pont de desembre, però, l'horari s'amplia i el pavelló es podrà visitar entre dissabte i dimecres. Els horaris seran els de dissabte durant tots cinc dies, d'onze a dues del migdia i de quatre a sis de la tarda. Les entrades individuals es poden adquirir al web de Reus Turisme, i les visites en grup es poden concertar a l'Oficina de Turisme.

En el cas concret de les visites per a grups, s'ofereixen sota demanda, sense un horari marcat. També es volen recuperar les visites teatralitzades que oferia Còdol Educació. Aquesta oferta es recuperarà a partir del mes de gener segons les previsions de l'Agència Reus Promoció.