Un operari del servei de neteja viària de Reus desinfecta una illa de contenidors, alguns dels quals són plens

Retiren del carrer un contenidor on es dipositaven els residus Covid-19 de la Residència Passeig Prim

Ara guarden els EPIs utilitzats a l'interior del centre

«Residus Covid-19». Aquest era el cartell que estava enganxat en un contenidor de Reus, especificant el contingut del seu interior. En concret, s'hi dipositaven els equips de protecció individual que s'utilitzaven a la Residència Passeig Prim, situada al carrer Baldomer Galofre de Reus. Aquesta acció la realitzen tots els centres de gent gran de la capital del Baix Camp, però ho fan en un lloc del recinte i no enmig del carrer. L'incident ha aixecat crítiques dels veïns i, l'Ajuntament de Reus, ha indicat a la residència que retirin el contenidor i, tal com informa Canal Reus, així s'ha fet. 

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Un contenidor pels EPIs enmig del carrer de Reus

L'acció estava ben realitzada, però no en el lloc indicat. Els serveis de neteja i desinfecció passaven cada vespre pel carrer a recollir els residus i desinfectar el contenidor. Aquest era l'únic moment del dia que hi havia EPIs  al seu interior, ja que s'esperaven a la seva arribada. Els veïns, però, en veure el cartell i l'equip de desinfecció, estaven alarmats davant la situació que s'estava vivint i es va posar en coneixement del consistori reusenc.  

El contenidor i el carrer eren desinfectats per l'equip de neteja, segons indica el citat mitjà, però no ho indica així la normativa que s'ha de seguir. La Residència Passeig Prim, després de la retirada d'aquest contenidor, guarden els equips de protecció utilitzats a l'interior d'aquest. La residència reusenca ha patit un brot de coronavirus fa poques setmanes.

Exterior de la Residència Passeig Prim de Reus
El contenidor amb residus Covid estava enmig del carrer | Google Maps