El carrer de Castellvell de Reus, amb l'actual magatzem dels passos de Setmana Santa en primer pla

Primers passos per construir els futurs centres cívics dels barris Niloga i Mare Molas a Reus

El consistori ha fet pública, avui dimecres, la licitació del contracte per a la redacció dels projectes bàsics de les noves instal·lacions

L’Ajuntament de Reus ha fet pública avui dimecres, 29 de gener, la licitació del contracte per a la redacció dels projectes bàsics de dos nous centres cívics a la ciutat. Tal com va avançar la regidora d’Urbanisme, Marina Berasategui, en una entrevista a TarragonaDigital, les noves instal·lacions es construiran als barris Niloga i Mare Molas, sota el nom de Centre Cívic Gregal i Centre Cívic Garbí, respectivament, tot seguint la línia nominal d’altres centres de la ciutat.

El contracte, precisament, té un pressupost de licitació de 50.000 euros, dividit en dos lots de 25.000 euros, per a la redacció de cada projecte bàsic referent a cadascun dels espais.

El Centre Cívic Gregal, al carrer de Castellvell

Per una banda, el Centre Cívic Gregal s’ubicarà en un edifici municipal situat al carrer de Castellvell 1-3, a la zona nord-est de la ciutat, en una nau que forma part d’un conjunt inclòs en el Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic, Historicoartístic i Natural de Reus. La zona d’influència de l’equipament serà l’espai delimitat pel barri Niloga, l’avinguda de Sant Jordi i el Mercat Central, donant servei a una població aproximada de 12.800 persones.

Per l'altra, el Centre Cívic Garbí, al sud-oest reusenc, esdevindrà un equipament de nova planta i se situarà dins del perímetre comprès entre els carrers de Ricard Ariga i Esplugas, Pare Manyanet i Sor Lluïsa Estivill, dins de l’actual parc del Doctor Claudi Tricaz Arnillas. La zona d’influència de la instal·lació abraça, evidentment, el barri Mare Molas, a més de Mas Vilanova, Monestirs i la Sardana, amb un impacte de servei d’uns 12.000 habitants.

1.000 metres quadrats construïts

Segons expliquen des del consistori, els dos nous centres cívics, amb una superfície aproximada de 1.000 metres quadrats construïts, inclouran els següents espais: vestíbul, despatx de direcció, despatx de servei de participació, despatxos de serveis municipals, casal de la gent gran, despatxos per a entitats, sala de treball, sala de reunions, magatzems, aules, aules taller, aula d’activitat física, sala polivalent, espai d’exposicions, espais de trobada i cafeteria.

També et pot interessar