Façana principal del Centre Social El Roser, on es veuen els dos edificis diferenciats i els pòrtics metàl·lics

Nou pas endavant del Centre Social el Roser de Reus per posar-se en marxa

Càritas ja va anunciar la seva intenció d'optar a gestionar-lo

El Centre Social el Roser segueix fent passos per posar-se en marxa a principis de l'any vinent. És la darrera data d'obertura prevista, condicionada pels tràmits administratius. Els que s'han votat al ple extraordinari d'aquest dijous a la tarda han estat aprovats per unanimitat.

Es tracta del tràmit de creació dels serveis d'allotjament d'emergència i de repartiment d'aliments. Per posar-los en marxa caldrà que la Generalitat atorgui l'autorització i, posteriorment, que se'n liciti l'explotació. Un contracte públic al qual Càritas ja ha anunciat que s'hi presentarà.

De fet ja és l'entitat que ara gestiona el menjador social. Amb el nou equipament incorporarà altres serveis, com el d'acolliment d'emergència, l'ampliació del menjador social o la cafeteria oberta a la ciutadania. 

El regidor no adscrit Raúl Meléndez i la portaveu de Cs, Débora García, han reafirmat el seu suport als tràmits. Qui s'ha esplaiat més durant el seu torn de paraula ha estat el regidor de la CUP, Edgar Fernández. Ha volgut fer diferents consideracions al govern.

Ha admès que és un projecte «interessant» i amb molt de potencial. Ha lamentat, però, que «no hi ha proposta política». «En cap cas estem fent polítiques socials», ha etzibat, qualificant-ho d'un «servei públic per a la gent que està més desesperada».

«Com que som una societat totalment classista no entenem que, perquè no hi hagi pobres, cal fer els canvis estructurals perquè la gent tingui la capacitat de no haver de demanar ajuda». Finalment, ha celebrat que s'engegui el Centre Social al Roser, confiant que «algun dia hi hagi algun govern que faci polítiques socials».

A la seva línia política hi ha donat suport Anabel Martínez, regidora del PSC. Ha admès que el Roser «és un gran avenç, potser no és tot le que voldríem, però és un primer pas». Ha alertat, també, que seguiran atentament la posada en funcionament del centre i l'activitat que s'hi desenvolupi.

La regidora de Benestar Social, Montserrat Viella, els ha respost que sí que hi ha el projecte de polítiques socials. Prova d'això, ha argumentat, és la creació dels llocs de treball previstos per oferir els serveis previstos al Roser.