Trapezi

El Trapezi 2020 s'ajorna fins al juliol

La situació actual ha obligat a prendre la decisió, que podria no ser definitiva

La Fira Trapezi de Reus, el Festival de Circ de Catalunya, se celebrarà al mes de juliol. Aquestes són les previsions actuals de la direcció, l'Ajuntament, la Diputació i la Generalitat segons ha anunciat el consistori aquest dimarts, set d'abril. Estava previst que el Trapezi se celebrés entre el 14 i el 17 de maig, unes dates que, ara s'han canviat per les del 9 al 12 de juliol.

El Trapezi de Reus queda ajornat fins al mes de juliol. La direcció del festival, l'Ajuntament de Reus, el departament de Cultura de la Generalitat i la Diputació de Tarragona han arribat a aquest acord davant de la situació actual. El confinament decretat a causa de la pandèmia de coronavirus implica la suspensió de tots els actes a la via pública, motiu pel qual un esdeveniment com aquest perillava.

L'ajornament del Trapezi permetria salvar l'edició d'enguany

De fet, la setmana passada, el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Reus, Daniel Recasens, ja va apuntar que s'havia constituït una comissió de crisi de Trapezi que havia d'anunciar les seves conclusions els pròxims dies. La situació actual ha posat en perill festes, fires i festivals que nodreixen el calendari cultural d'arreu. 

En el cas de Reus, i havent assumit que no hi haurà el Sant Jordi habitual, enguany, les pròximes cites principals eren Trapezi i Sant Pere. Després de reunir-se la comissió de crisi del festival de circ, finalment, s'ha fet públic que «si les circumstàncies i la normativa ho permeten, la Fira es duria a terme entre els dies 9 i 12 de juliol».

Tot i això, el mateix comunicat afegeix que «en cas contrari, i sempre que no calgués anul·lar l’edició d’aquest any, es continua treballant en totes les alternatives possibles pel que fa a les dates i el model de la mateixa». Tot plegat, remarca el comunicat de premsa, per «mostrar el respecte més absolut per a totes les mesures que persegueixen, abans que res i malgrat tot, protegir la salut de la ciutadania».

El que també es vol deixar clar des de les institucions implicades, expliquen, és «el seu suport al sector de la Cultura en aquests moments tan durs, amb el convenciment que aquesta haurà de ser una eina fonamental per a la sortida d’aquesta crisi i la represa de la quotidianitat».