Imatges de la fira Trapezi 2019 de Reus

El Trapezi de Reus tanca la fira del circ amb 90.000 espectadors

Els carrers i places estaven plens per veure els espectacles i gairebé totes les entrades a sales s'han exhaurit

La Fira Trapezi de Reus diu adéu i s'acomiada de la capital del circ fins a l'any que ve. La Fira del Circ de Catalunya tanca la 23a edició del festival amb més de 90.000 persones que han passat  pels carrers de Reus durant aquests quatre dies de circ, una xifra que supera a la fira de l'edició anterior. El Trapezi ha finalitzat aquest diumenge confirmant que  Reus és la capital del circ a Catalunya i que es converteix en una aposta que deixa un gran impacte econòmic i cultural a la ciutat.

90.000 persones han passat pel Trapezi

El Centre d'Art Cal Massó ha acollit avui, diumenge 12 de maig, la valoració de la 23a edició del Trapezi. A l'acte han assistit el director del Trapezi, Leandro Mendoza, la regidora de Cultura de Reus, Montserrat Caellas, que ha destacat que «el Trapezi és una bona inversió per Reus, ja que deixa un impacte econòmic important i potent».

Diversos membres del Trapezi a la valoració de la 23a edició
Diversos membres del Trapezi a la valoració de la 23a edició, a Cal Massó | Laia Riba

 

En aquest àmbit ha afegit que «per cada euro invertit en la fira, hi ha un retorn de set euros». Enguany el pressupost del Trapezi s'ha augmentat, en total s'ha invertit en la fira del circ 504.500 euros.

Imatges de la fira Trapezi 2019 de Reus
'Rojo Estándard' de Lanördika va ser un dels espectacles amb més afluència de públic | Àngel Ullate

 

Entrades exhaurides i places i carrers plens

El Trapezi s'ha consolidat amb una  programació on han passat 35 companyies, 16 de catalanes, 4 de l'Estat Espanyol i 15 d'internacionals. Els carrers i places de Reus han reunit milers de persones en aquests quatre dies per veure les representacions a l'aire lliure en els 20 espais d'actuació. També  s'han exhaurit les entrades de pràcticament tots els espectacles de sala, venent 1.600 entrades a públic general i 390 entrades a professionals.

A més, enguany s'ha apostat per  limitar l'aforament en els espais gratuïts  de la plaça de la Llibertat i la Casa Rull, per «assegurar el benestar del públic i que puguin gaudir de l'espectacle amb condicions òptimes», explicava Leandro Mendoza.

El Cabaret inaugural del Trapezi 2019 en imatges!
El Cabaret és un format imprescindible per la Fira del Circ de Catalunya | Laia Solanellas

 

La pluja cancel·la el Cabaret de dissabte

El divendres les males condicions meteorològiques van causar que l'organització del Trapezi se suspengués el Cabaret de la plaça del Mercadal a causa de la pluja, també es van cancel·lar l'espectacle 'Dioptries' i 'A salto Alto – entre gentilezas e exterminio'. D'altra banda, dissabte la funció de 'Babel, Glöm' de Kaaos Kaamos es va suspendre per lesió d'un artista, així com una actuació del Cabaret que es va veure modificada per molèsties d'un dels artistes.

 

El Trapezi, una oportunitat de negoci

No obstant els petits contratemps, el sol va sortir durant el cap de setmana i les actuacions van continuar amb èxit de públic. Aquesta edició del Trapezi va esdevenir una gran oportunitat de negoci per les companyies, ja que per exemple, tres espectacles es representaran al Festival Internacional de Brasil, al Berlín Circus Festival o a l'Equador. 

Imatges de la fira Trapezi 2019 de Reus
El recorregut itinerant del Trapezi 2019 de Reus, un espectacle imprescindible | Àngel Ullate

 

També la companyia Escarlata Circus anirà per primera vegada a Europa gràcies al Trapezi. El director ha afirmat que «és imprescindible ajudar a créixer les companyies perquè portin formats més grans i passin coses com aquesta».

En aquesta línia, Mendoza ha comentat que «volem crear una plataforma de produccions, però necessitem més recursos per produir més». Ha afegit que «el circ necessita produccions anuals per donar solucions a aquest sector, per aquest motiu apostem i apostarem amb més força per les produccions».

Una funció, amb dos escenaris i dues representacions, tot a la vegada és 'Dioptries'
Una funció, amb dos escenaris i dues representacions, tot a la vegada és 'Dioptries' | Trapezi

 

El Trapezi es consolida a Reus

El Trapezi ha finalitzat sent la fira del circ de referència en àmbit nacional i internacional, això es va demostrar aquest cap de setmana amb  cadires completament ocupades hores abans de les funcions, fent dels assajos espectacles amb gran nombre de públic o les entrades als espectacles exhaurides. Leandro amb les paraules «estimo molt el circ», es va acomiadar de la 23a edició del Trapezi a Reus començant a pensar en l'organització de la pròxima edició l'any 2010.