cotxe mossos

Un incident amb okupes acaba amb tres menors ferits per esprai de gas pebre a Reus

Les guspires en un endoll ha generat tensió a l'immoble, on hi viu una família okupa

Tres joves menors d’edat han hagut de ser atesos al CAP Sant Pere el migdia d’aquest dijous, 14 de febrer, després de veure’s implicats en una baralla amb esprai de gas pebre. Cap a tres quarts de dues del migdia, els Bombers de la Generalitat han rebut l’avís d’un possible incendi en un habitatge ubicat al número 5 del carrer de Wad-ras de Reus. Ara bé, sembla que el problema hauria vingut d’un endoll, des del qual haurien sortit espurnes. Els Bombers s’han traslladat al lloc dels fets per revisar l’endoll i s’ha donat l’avís a la companyia elèctrica. 

Segons informa el ‘Diari de Tarragona’, l’incident ha generat tensió, ja que en aquest bloc hi viu una família que ocupa un pis de manera il·legal. La situació ha acabat degenerant en una baralla amb tres joves menors d’edat implicats. En l’altercat han arribat a utilitzar un esprai de gas pebre, que s’utilitza com a defensa personal i causa llàgrimes i dolor i irritació als ulls. Una de les propietàries del bloc assegura que els okupes l’han intentat agredir i han escampat gas pebre per l’escala, motiu pel qual ella ha avisat els Mossos d’Esquadra.

Fins al lloc dels fets, a banda dels Bombers en el primer moment, també s’hi han acabat desplaçant els Mossos d’Esquadra i el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Finalment, els tres menors han sigut traslladats al CUAP Sant Pere, a pocs metres d’on ha tingut lloc l’incident, on han sigut atesos perquè presentaven picor i irritació als ulls, conseqüència de la inhalació de l’esprai de gas pebre.

Tres ferits en un incendi en aquest bloc a finals de gener

Precisament a la tercera planta d'aquest bloc, on hi viu la família okupa, es va produir un incendi fa unes setmanes que es va saldar amb dos adults i un nen intoxicats. Els fets van tenir lloc la matinada del passat 25 de gener, i l'incendi va afectar la cuina del pis. A causa del fum generat per l'incendi, dues noies de 18 i 25 anys i un nen petit de 4 anys van haver de ser traslladats a l'Hospital Sant Joan per intoxicació de fum. Durant l'incident, la quarantena de veïns de l'immoble van haver de ser desallotjats preventivament.