Alguns veïns han penjat pancartes a la façana de l'edifici

Veïns de la plaça de les Oques de Reus reclamen que s’executi el trasllat de les parades de bus interurbà

Asseguren estar farts del soroll i la contaminació que generen els vehicles | El projecte de reubicació de les parades estava previst al juliol però no s’ha posat en marxa

«La plaça de les Oques és una estació de busos encoberta». Ho diu Isabel Monasterio, presidenta del bloc número 5 d’aquest punt neuràlgic de Reus des de fa aproximadament 20 anys. Explica que amb el pas del temps la plaça de les Oques pateix cada vegada més episodis de «soroll i contaminació» i que actualment es realitzen durant tot el dia fins a 120 parades diferents. Els veïns demanen que s’executi el  trasllat de les parades del bus interurbà a l’aparcament de zona blava de davant de la Biblioteca Xavier Amorós.

L’Ajuntament de Reus va anunciar la proposta de trasllat el passat mes de febrer i va assegurar que tindria lloc a l’estiu. Malgrat això, a hores d’ara no s’ha fet cap moviment. Fonts del consistori expliquen que per part de l'Ajuntament «el projecte està enllestit» i que a hores d'ara s’està a l’espera de fer una nova reunió amb la Generalitat. De fet, indiquen que ja s'han realitzat algunes proves i que s'espera que el trasllat es pugui fer properament. 

busos ureus
Imatge d'arxiu de la plaça del Nen de les Oques de Reus | Redacció

Soroll i contaminació durant tot el dia

La presidenta del bloc número 5 de la plaça de les Oques, Isabel Monasterio, explica que els veïns estan farts de patir el «soroll i la contaminació» que generen els autobusos quan arriben a la plaça. Assenyala que molts d’aquests «s’esperen amb el motor encès per tal de reajustar la ruta» i això provoca «sorolls, gasos i fins i tot que les finestres dels edificis vibrin». 

Monasterio indica que els veïns han protestat moltes vegades i que en els darrers anys s’han realitzat diverses reunions amb l’Ajuntament de Reus. «Sempre ens han rebut amb bon tracte però estem cansats d’esperar». La darrera reunió es va produir abans de les eleccions, a l’abril.  

Per una altra banda, comenta que els autocars nocturns, en especial els de dijous i caps de setmana, generen incivisme  i que moltes persones criden i truquen al portal que hi ha just davant la parada d’autocars. Per tot plegat, explica que es produeixen fins a 120 parades diferents durant tot un dia i per aquest motiu demanen d’una vegada per totes el trasllat dels autocars.

S'instal·larà una marquesina pels usuaris de les línies
La parada se situarà a l'aparcament de zona blava Riudoms, davant la biblioteca Xavier Amorós | Redacció

El projecte de traslladar les línies d’autobús inteurbà davant la Biblioteca Xavier Amorós

El passat mes de febrer, l’Ajuntament de Reus va anunciar la proposta de traslladar les parades d’autobús de línies interubanes de la plaça del Nen de les Oques fins al pàrquing de zona blava Riudoms, davant la Biblioteca Xavier Amorós. La nova parada se situaria al pàrquing de zona blava de Riudoms, on els autobusos entrarien per la zona del passeig, s’aturarien a la zona del pàrquing i després tornarien a sortir pel carrer de dalt. La mesura té com a objectiu descongestionar la circulació de vehicles  a la plaça de les Oques, que en hores punta provoca embussos de cotxes. 

El projecte té previst  eliminar en un 40% les places d’estacionament actuals de l’aparcament i en el seu moment es va anunciar que la modificació estaria enllestida a l’estiu. A hores d’ara, fonts del consistori expliquen que el projecte està a punt de veure la llum.