Dues nenes amb motxilla anant a l'escola

Sanitat ho confirma: els nens es vacunaran contra la Covid a partir de la setmana que ve

La decisió arriba després que l'Agència Europea del Medicament avalés el vaccí pediàtric i han explicat tots els detalls

La Comissió de Salut Pública ha aprovat ampliar la vacunació contra la Covid-19 a menors d'entre 5 i 11 anys. En una reunió aquest dimarts al matí, l'organisme ha donat llum verda a la vacunació de nens amb el vaccí pediàtric de Pfizer després que l'Agència Europea del Medicament l'aprovés.

Espanya rebrà aquest desembre 1,3 milions de dosis d'aquesta vacuna i de cara al gener 2 milions més. Pfizer proposa administrar dues dosis de la vacuna pediàtrica als nens amb 28 dies de diferència, amb una quantitat total que equival a una de les dosis dels adults. La previsió és que les autonomies disposin d'aquest vaccí pediàtric a partir de la setmana vinent, a mitjans de desembre.

Els nens d'entre 5 i 11 anys ja es poden vacunar

Era una de les grans preguntes que quedava per resoldre. En un moment en què els contagis es troben més disparats a les escoles i a la franja dels menors d'edat, Sanitat ja ha donat el vistiplau per iniciar la campanya de vacunació en ells.

Així doncs, els nens d'entre 5 i 11 anys es podran començar a vacunar a partir del 15 de desembre. 

La vacuna que rebran els menors serà la de Pfizer. Espanya disposarà d'1,3 milions de dosis per poder fer efectiva aquesta campanya de vacunació que també té com a objectiu evitar que després de Nadal hi hagi una nova onada de contagis. 

La dosi que se'ls injectarà serà molt més reduïda que la dels adults, ja que només tindrà un terç de què s'ha administrat a la resta de població.

L'arribada de la variant Òmicron i el repunt de casos que hi ha hagut en les últimes setmanes ha fet que Sanitat prengui la decisió, amb totes les garanties i sense cap perill, per frenar l'escalada de casos positius.

El que encara no s'ha especificat és com i a on es durà a terme la campanya de vacunació a menors, tot i que s'espera que Sanitat ho comuniqui en les pròximes hores.