Accident mortal a la C-51.

Sis accidents mortals durant el febrer a les carreteres de Tarragona

Tarragona acumula ja la meitat de les morts a tot Catalunya en accident de trànsit

El Servei de Trànsit de Catalunya ha facilitat les dades dels accidents que s'han produït des de principi d'any a les carreteres catalanes. A Tarragona i a les Terres de l'Ebre el gener va ser un mes especialment tràgic a les carreteres amb un total de tres accidents mortals, tot i que en comparativa amb el 2018 la dada va ser positiva perquè hi va haver un descens del 40% en la mortalitat. Pel que fa al febrer es repeteix una situació similiar, ja que en total han estat sis les persones que han perdut la vida a les vies de Tarragona però si es fa un balanç interanual i es compara amb el mateix període del 2018, el descens de morts a Tarragona per accident és del 25%.

Tarragona segueix sent la demarcació amb més accidents mortals

Malgrat el descens, durant el 2019 la regió de Tarragona continua al capdavant d'aquest trist recompte de morts en accident de trànsit amb 9 víctimes des de que ha començat l'any. A tot Catalunya durant aquest any han perdut la vida 18 persones, el que representa un decrement del 33% respecte al mateix període que l'any passat. Per regions, a Barcelona en aquest 2019 han mort dues persones, a Girona quatre i a Lleida tres.

accident TV-7211, Reus
El conductor de la moto va morir en l'accident a Reus. | Jordi Olària

 

Només tres dies sense accidents mortals al febrer

Tan sols havien passat tres dies del mes de febrer quan es va haver de lamentar la primera víctima mortal. Els fets es van produir a l'N-340 a l'Ampolla, quan dos vehicles van xocar frontalment i com a conseqüència el conductor d'un d'ells —un home de 69 anys— va perdre la vida. La seva parella va ser traslladada a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona amb pronòstic greu i el conductor de l'altra vehicle, de 42 anys, també va resultar ferit greu.

La segona víctima del mes de febrer a Tarragona va arribar el dia 5 de febrer i en aquesta ocasió va ser un motorista qui va perdre la vida. Una moto i una camioneta van xocar a la TV-7211 a Reus, de bon matí, i el motorista —veí de Reus i de 66 anys— va resultar mort, ja que el seu vehicle va quedar atrapat entre la cabina i el remolc de la camioneta.

Quadricicle accident mortal Valls.
Imatge del quadricicle que es va accidentar a Valls. | TarragonaDigital

 

Dos accidents mortals més a l'Alt Camp

Durant la mateixa setmana es va produir el tercer accident mortal a la regió de Tarragona. Concretament va passar el divendres 8 de febrer a les 00.08 hores de la matinada, quan el conductor d'un camió va morir a la C-12, a l'altura de Benifallat al Baix Ebre. El camió va sortir de la via i va caure pel voral i com a conseqüència el seu conductor i únic ocupant del vehicle, va morir. Era un home de 56 anys veí de Montsó, Osca.

L'Alt Camp va tornar a sumar víctimes mortals a les seves carreteres, de la mateixa forma que durant el gener també va ser el macabre escenari de dos accidents mortals. En aquesta ocasió l'11 de febrer el conductor d'un quadricicle va morir en patir una sortida de via a la TV-722, a Valls. Els fets van passar a dos quarts de nou del vespre i la víctima va ser un home de 46 anys i veí de Valls.

Deu dies més tard una dona va perdre la vida també a l'Alt Camp, a la carretera T-204 al seu pas per Montferri, quan al voltant de les sis de la tarda el seu cotxe va impactar frontalment contra un totterreny. Com a conseqüència del xoc, els ocupants del totterreny van ser traslladats ferits greus a l'Hospital Santa Tecla de Tarragona i la dona, conductora de l'altra vehicle, va morir hores més tard a l'Hospital Joan XXIII. Tenia 87 anys i era veïna de Tarragona.

Dos greus accidents a Tarragona per tancar el febrer

L'endemà la C-51 a l'altura de la Bisbal del Penedès també va sumar una nova víctima mortal amb un espectacular i tràgic accident. Un cotxe i una furgoneta van xocar frontalment en aquesta via que enllaça el Vendrell i Valls, i com a conseqüència el conductor del vehicle, un home de 66 anys i veí del Vendrell, va perdre la vida. Segons Trànsit, el conductor del cotxe hauria envaït el carril contrari i va impactar frontalment contra la furgoneta, deixat també ferit menys greu l'altra conductor.

L'últim accident mortal a les carreteres de Tarragona durant el mes de febrer es va produir el 25 de febrer i també va ser d'una gran espectacularitat. Un camió carregat amb blocs de formigó va xocar contra la mitjana a l'AP-7, a l'altura d'Altafulla, i com a conseqüència va acabar bolcant. Els grans blocs de formigó van caure violentament i van envair el carril contrari, per on circulava una dona de 61 anys i veïna de Badalona que va morir per l'impacte d'aquests. El conductor del camió va resultar ferit menys greu.