Accident C-14 Alcover.

Tres accidents mortals durant el mes de gener a les carreteres tarragonines

El balanç és positiu si es compara amb el mateix període del 2018, quan van morir 5 persones, tot i que Tarragona ha estat la demarcació amb més víctimes a les carreteres a Catalunya juntament amb Girona

El mes de gener del 2019 va començar especialment de forma tràgica a les carreteres tarragonines amb diversos accidents, alguns d'ells mortal. Tanmateix, la sinistralitat a les vies de la regió ha acabat tenint un balanç positiu durant aquest primer mes del 2019 si fem la comparativa amb el 2018, i és que durant l'any passat en el mateix període van perdre la vida un total de 5 persones enfront les 3 que ho han durant el gener d'enguany a les carreteres del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, el que es tradueix en un descens del 40% en les morts al territori.

Quan només havien passat cinc dies del 2019 va arribar el primer tràgic accident mortal a les carreteres de Tarragona. A més, aquest va ser el més impactant ja que en ell hi va perdre la vida una jove de 30 anys  veïna de Reus. Els fets van passar el dissabte 5 de gener a la C-14 a l'altura d'Alcover, minuts abans de les tres de la tarda. Va ser llavors quan el cotxe de la noia va impactar contra un vehicle de gran tonatge, acabant a l'instant amb la seva vida. 

Uns dies més tard es va produir un altre accident mortal, en aquest cas un atropellament en zona urbana que no està contemplat dins el recompte de morts que ha facilitat de forma oficial el Servei de Trànsit, ja que només es comptabilitzen les morts en zona interurbana. Va ser el dimecres 9 de gener quan una dona de 87 anys va ser atropellada a Montbrió del Camp mentre estava creuant un carrer de forma correcta, pel pas de vianants. L'àvia va perdre la vida hores més tard a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona, on va ser traslladada.

Accident moto.
Imatge de l'accident mortal a la T-244 a Montbrió del Camp. | Cedida

 

Nou accident en cap de setmana

La tercera víctima mortal a les carreteres tarragonines durant el gener del 2019 es va produir el diumenge 13 de gener a la T-244, a Aiguamúrcia. En aquesta ocasió un motorista va sortir de la via per causes que es desconeixen i va acabar morint a causa de l'impacte. Es tractava d'un home de 42 anys i veí de Mont-roig del Camp, i era el segon accident mortal a la zona de l'Alt Camp aquest any.

Finalment la darrera víctima a Tarragona aquest gener de 2019 va ser de nou un atropellament, concretament a l'N-420 a Corbera d'Ebre. Els fets van passar el divendres 25 de gener vora les cinc de la tarda, quan un home de 82 anys que passejava pel municipi va ser atropellat per un motorista en aquesta localitat ebrenca, ja que la carretera passa pel mig del municipi. Tot i els intents del SEM per reanimar-lo, va acabar perdent la vida i convertint-se en l'última víctima mortal d'aquest gener a Tarragona.

Tarragona, la demarcació amb més accidents mortals el 2018

Les carreteres tarragonines van tancar el 2018 amb un tràgic balanç i l'assignatura pendent de reduir les morts, i és que en zona interurbana es van produir 39 accidents mortals, un 70% més que el 2017, en els quals hi van perdre la vida 44 persones, una dada que representa el 52% més que l'any anterior. Les carreteres que van registrar més morts durant el 2018 van ser l'N-340 amb 13 morts —abans que es restringís el trànsit de camions—, 6 morts a l'A-7 i 3 morts a l'AP-7.