Imatge de l'incendi de Sant Salvador captada des de l'altra vora del riu Francolí.

Alerta al Camp de Tarragona per dos incendis simultanis

Entre la una i les dues del migdia s'han declarat dos incendis de vegetació, a Reus i Sant Salvador | El primer ha estat estabilitzat ràpidament, i el segon, també estabilitzat, ha cremat cinc hectàrees

ACTUALITZACIÓ | 17.15 hores: 

A les 16.38 hores de la tarda, els Bombers han donat per estabilitzat l'incendi de Sant Salvador. Després de gairebé tres hores, el foc ha cremat aproximadament cinc hectàrees. El flanc dret del cap de l'incendi, proper a la carretera N-240, era el que preocupava, però els Bombers han pogut perimetrar-lo. Hi treballen una vintena de dotacions terrestres i set mitjans aeris, entre ells avions de vigilància i atac (AVA).

Entre la una i poc més de les dues del migdia d'aquest dilluns 16 d'agost s'ha aixecat l'alerta per dos incendis que s'han originat de manera gairebé simultània al Camp de Tarragona. Es tracta de dos focs de vegetació, un d'ells agrícola i l'altre forestal, declarats al camí d'Aixemoreres, a Reus, i prop del barri de Sant Salvador de Tarragona. El 112 ha estat alertat poc després que s'originessin els focs, i els Bombers ja hi treballen amb dotacions terrestres i mitjans aeris.

L'incendi del camí d'Aixemoreres ha estat estabilitzat

El primer dels incendis ha estat el que s'ha declarat al terme de Reus, al camí d'Aixemoreres, l'antic camí d'Almoster a la partida del Burgar que prové de la Selva del Camp. Segons la informació que han pogut oferir els Bombers, el foc, declarat pocs minuts abans de la una del migdia, crema a la vora més propera al mar de la carretera C-14. Hi treballaven set dotacions i un mitjà aeri, i a les dues del migdia ja s'ha donat per estabilitzat. A les tres de la tarda hi treballen quatre dotacions.

Poc més d'una hora després, a les dues i vint del migdia, s'ha declarat un altre incendi, en aquest cas de vegetacióforestal, al barri de Sant Salvador. Crema una massa forestal de pins, en direcció nord, entre el barri i el riu Francolí. La columna de fum és visible des de bona part del Camp, i segons testimonis, el foc avança, gràcies a la marinada, fins a una altura propera a la rotonda de la carretera N-240 en direcció a Valls. De fet, ja s'apropa a la carretera, que ha estat tallada a l'alçada de la rotonda.

Així ho han informat els Bombers, que expliquen que el foc avança  en paral·lel a la carretera. Les tasques d'extinció se centren en el cap flanc dret, que és la zona per on l'incendi podria propagar. Els Bombers hi han anat dedicant cada vegada més dotacions. Poc després d'un quart de quatre de la tarda, ja hi treballen vint-i-dues  dotacions terrestres i sis d'aèries. També remullen la zona alguns veïns de la zona baixa del barri.

El 2018 es va produir un altre incendi a Sant Salvador

Els Bombers han informat que aniran actualitzant a través de les xarxes socials la informació sobre l'incendi. L'últim que s'ha produït a la demarcació de Tarragona ha estat el de la Serra del Montsià, d'aquest cap de setmana, que ha cremat poc més de dues hectàrees. De fet, el juny del 2018  es va produir un incendi a una hora semblant al mateix barri de Sant Salvador. Va cremar una hectàrea, en aquest cas de la zona est del barri, prop de la carretera N-240.