Imatge d'arxiu de les mans d'una persona gran

Alerten d'un frau que s'està fent a gent gran de Calafell que viu sola

Els autors fan servir el nom del servei municipal del Bon Dia

L'Ajuntament de Calafell ha alertat a la gent gran del municipi d'un frau que s'ha detectat les últimes setmanes i del qual ja n'han estat víctimes, com a mínim, dues persones. Els autors de l'estafa es fan passar per treballadors del servei municipal del Bon Dia, mitjançant el qual es truca a persones grans del municipi que viuen soles per comprovar que estiguin bé i preguntar si els cal res.

Segons el consistori, els autors del frau comuniquen a la gent gran que els visitarà un voluntari i els farà un obsequi. Un cop a la casa, aquesta persona obté les dades de la víctima i li fa signar diversos documents per rebre l'obsequi. En realitat, està firmant la compra d'un matalàs d'alt preu, amb un cost de més de 2.000 euros.

Trucar a la policia

Com que no deixen cap còpia dels contractes signats, la víctima després de no pot exercir el dret de desistiment, amb el qual es podria fer enrere en els primers quinze dies posteriors a la compra. Helena Rubio, tinent d'alcalde d'Igualtat i Drets Socials, ha demanat a les persones grans del municipi «que desconfiïn si reben trucades com aquesta» i no deixin a entrar ningú a casa «que els vingui amb aquesta història». «Si cal, que truquin a la policia», ha afegit Rubio.

Des de la policia local recorden que cal demanar la identificació a les persones que es presentin en el nom d'algun servei o companyia, i ser molt prudent a l'hora de signar qualsevol document. Per això és important no refiar-se de les persones que demanin dades personals i, encara menys, dels que vulguin les dades bancàries. Si algú se sent pressionat o coaccionat, s'ha de trucar al 112 o el botó vermell de l'aparell de teleassistència en el cas dels que en tinguin un.