Imatge d'arxiu de diverses ambulàncies del SEM

Angoixa i tensió a Bonavista: Reanimen un bebè a les portes del CAP

La petita, de 16 mesos, ha estat atesa pel SEM i traslladada cap a l'Hospital Joan XXIII | Els veïns, un cop més, reclamen l'obertura d'Urgències les 24 hores

Tensió i moments d’angoixa al barri tarragoní de Bonavista. Durant el vespre d’avui dijous, 3 de setembre, una bebè de 16 mesos ha deixat de respirar de forma sobtada. Immediatament, els pares de la nena l’han dut fins al CAP Bonavista, situat al carrer Set, on s’han trobat les portes tancades. Segons apunten des de l’AAVV Bonavista, els fets s’han produït al voltant de les 20.30 hores. El centre d’atenció primària, avui dia, tanca a les vuit.

Davant d’aquesta situació, la petita ha estat atesa i reanimada per efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) que eren a la zona amb dues ambulàncies i ha estat evacuada cap a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona. Tal com apunten les primeres informacions, la menor es troba fora de perill i ara mateix està estable.

Segons ha pogut saber TarragonaDigital, la bebè havia estat atesa aquesta tarda pel seu pediatre, qui li havia receptat Apiretal, un medicament infantil emprat per fer baixar la febre.

Urgències 24 hores, una demanda veïnal

Els veïns de Bonavista, precisament, fa temps que denuncien el risc que comporta aquesta situació assistencial —van començar a fer concentracions davant del CAP cada dijous, a partir del mes de juliol— i reclamen l’apertura de les Urgències durant les 24 hores del dia. Alhora, demanen més personal i la millora de l’atenció a la ciutadania. Arran d’aquest incident, que podia haver acabat en tragèdia, la presidenta de l’AAVV Bonavista, Loli Gutiérrez, ja ha citat la ciutadania a manifestar-se el pròxim dijous per tal d'exigir millores.