Vaixell Armada espanyola.

A 110 metres de profunditat: així va trobar l'Armada espanyola les restes de l'avioneta de Reus desapareguda

Les tasques se centren ara en recuperar els cossos

Aquest dilluns 9 de novembre a les sis de la tarda saltava la notícia. Després de sis dies de cerca contrarellotge i sense esperança, es donava a conèixer que s'havien trobat restes de l'avioneta de l'Aeroclub de Reus que va desaparèixer dimecres passat, mentre feia el trajecte Eivissa-Reus. Ràpidament es va organitzar un ampli dispositiu per intentar trobar l'aeronau desapareguda, però tots els elements es van conjurar en contra, i és que el mal temps de la setmana passada va complicar les tasques i va obligar a ajornar-les un dia fins i tot.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

En el desplegament per trobar l'avioneta i els dos tripulants d'aquesta també hi va participar l'Armada espanyola, la qual ha estat qui finalment ha trobat les restes. Concretament els vaixells de l'Armada desplaçats a la costa sud tarragonina, al Delta de l'Ebre, per encarregar-se de la recerca van ser el Sella i el Neptuno, els quals van sortir divendres passat des de la base de Cartagena per buscar la Piper Seneca desapareguda.

Gràcies als sonars que duen aquests vaixells, es va iniciar la recerca de l'avioneta a l'última posició coneguda que hi havia d'aquesta, a la costa sud tarragonina, abans que es perdés el contacte amb ella cap a les set de la tarda de dimecres passat. Els sonars van proporcionar una imatge d'alta resolució del fons marí  de la zona, gràcies a la qual es va poder visualitzar un objecte que podia correspondre's a l'avioneta desapareguda.

Un cop van localitzar aquestes restes, per assegurar-se que es tractava de la Piper Seneca desapareguda, van utilitzar un ROV Navajo per aproximar-se a l'objecte que havien trobat i gravar-lo en vídeo. Un cop visionades les imatges, van poder certificar que es tractava de les restes de l'aeronau desapareguda, ja que en un dels costats hi havia la matrícula d'aquesta, EC-HCA.

Les restes de l'avioneta van trobar-se a 110 metres de profunditat i les tasques encara continuen a la zona i se centren en recuperar els cossos de la Piper Seneca, els quals van morir en l'accident. Els tripulants eren el vicepresident de l'Associació de Càmpings de Tarragona i gerent del Càmping Trillas, Marc Francesch; i un agent dels Mossos d'Esquadra que treballava a Cambrils. Els dos homes tenien 42 i 35 anys, respectivament.