Imatge de la planta d'Ercros Vila-seca II, al polígon químic sud de Tarragona.

Primera reacció d’Ercros als escorcolls: defensa la legalitat dels dipòsits a la fàbrica de Vila-seca

La companyia assegura que té tots els permisos administratius, autoritzacions ambientals i estudis de seguretat en regla

L'empresa Ercros  ha emès un comunicat on nega que hi hagi irregularitats en els dipòsits que té a la seva fàbrica  del polígon sud a Vila-seca. Aquests dipòsits en forma d'esferes, instal·lats a la planta de Vila-seca II, serien el motiu pel qual els Mossos d'Esquadra han engegat una investigació amb escorcolls a les seus d'Ercros i a l'Ajuntament de Vila-seca.

Ercros assegura que disposa de tots els permisos, autoritzacions i estudis de seguretat

Des de la companyia asseguren que «les esferes  d'emmagatzematge del seu centre de producció de Vila-seca II, igual que totes les seves instal·lacions, disposen de tots els permisos  administratius, autoritzacions ambientals i estudis de seguretat preceptius».

Així mateix, Ercros assegura que no coneix l'origen de les actuacions judicials en curs, però que hi està col·laborant «plenament». En aquest sentit, l'empresa química mostra el seu convenciment que durant aquesta investigació «quedarà acreditat que totes les seves instal·lacions compleixen amb la legislació que li és d'aplicació».

Els Mossos segueixen registrant l'Ajuntament de Vila-seca cinc hores després

Mentrestant,  l'Àrea d'Investigació Criminal  del Camp de Tarragona i la Unitat Central d'Informació Forense del Cos dels Mossos d'Esquadra continua amb l'escorcoll  que ha posat en marxa a l'Ajuntament de Vila-seca cap a les 10 del matí.