El trasllat del cos localitzat al pantà de Siurana a la furgoneta de la comitiva judicial

El cos trobat al pantà de Siurana és el del jove de Prades desaparegut divendres

El poble de Prades va celebrar aquest dilluns a la tarda un minut de silenci en record del difunt

Tràgic final del jove de 29 anys desaparegut  des del passat divendres al pantà de Siurana. Els cossos d'emergències van trobar un cos sense vida a primera hora de la tarda de dilluns i els Mossos d'Esquadra han confirmat que era el del noi, veí de Prades

Efectius del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) Subaquàtic dels Bombers trobava el cos cap a un quart i mig de quatre de la tarda. Es trobava a una profunditat d'onze metres i a 30 metres de distància de la vora del pantà. 

Aquest dilluns s'ha accelerat la recerca, quan els Bombers van tenir accés a les càmeres de seguretat del recinte. Això va permetre circumscriure amb major precisió el lloc de la recerca.

A Prades, la vila natal del jove, mig centenar de persones es van concentrar aquest dilluns a la tarda davant l'Ajuntament del municipi per realitzar un minut de silenci. El consistori ha decretat aquest dimarts com a dia de dol oficial, onejant les banderes a mig pal.

Trist incident al pantà de Siurana

El divendres a la tarda, un jove de 29 anys es va tirar a l'aigua buscant la pilota del seu gos, quan es trobava en una illeta formada al mig de l'embassament. Aquest va ser l'últim cop que es va veure al noi abans de donar l'avís i començar la recerca. 


Des del passat divendres, fins a 56 dotacions terrestres, aèries i aquàtiques han participat en les tasques de recerca. Des de llavors, els serveis d'emergències han mantingut activa la recerca per terra, aire i aigua. 

En el desplegament d'emergències s'ha inclòs un helicòpter amb efectius del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) i metge especialitzat en rescats; efectius dels GRAE subaquàtics; una embarcació de salvament; suport logístic per part del Grup de Suport Operatiu (GROS); una Unitat de Comandament Mitjana; i personal dels parcs de Prades, Reus, Falset, Cornudella de Montsant i Cambrils.

També han participat unitats de Seguretat Ciutadana, d'Investigació, Científica, Marítima i Aquàtica dels Mossos d’Esquadra, set dotacions del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i membres del cos de recerca subaquàtica dels Bombers de Barcelona.

Els treballs dels últims dies s'han fet en un entorn  de zero visibilitat, amb un fons amb gran relleu i caigudes de fins a 35 metres de fondària. A més d'una gran abundància de vegetació aquàtica. 

Un cop els efectius policials han recollit la informació necessària per a les diligències judicials corresponents, els bombers han extret el cos, tasca que ha culminat cap a les quatre de la tarda. A partir d'aquest moment, els Mossos d’Esquadra iniciaven les tasques policials de comunicació a les famílies i identificaven el cos com el del jove desaparegut.