La Policia Local de Cunit i la Guàrdia Civil en un operatiu contra el tràfic de drogues

L'habitatge de luxe del Baix Penedès que tenia un jardí interior il·legal

La Guàrdia Civil i la Policia Local de Cunit han col·laborat en l'operatiu

El Baix Penedès ha viscut un nou operatiu policial relacionat amb el tràfic de droga. Aquest cop ha estat a la localitat de Cunit i en el desplegament policial hi han participat la Guàrdia Civil i la policia local del municipi. 

Tots dos cossos policials han desmantellat una plantació de marihuana que comptava amb 1.525 exemplars. La plantació estava a l'interior d'un habitatge de luxe de la localitat.

A mitjans d'any es va iniciar la investigació. La Guàrdia Civil va tenir coneixement que en un habitatge de luxe situat en una urbanització allunyada del nucli urbà, podria haver-hi una plantació de marihuana.  Per aquest motiu, es va contactar amb la Policia Local de Cunit, els quals també havien rebut la mateixa informació sobre un cultiu il·legal de marihuana. 

Durant aquest període, es van establir diversos operatius conjunts. Finalment, es va identificar el domicili investigat, observant que es tractava d'un immoble de luxe de més de 600 metres quadrats. 

Segons informen, l'habitatge situat en una exclusiva urbanització, va ser llogada l'any 2018 per un preu molt superior al del mercat immobiliari de la zona. També es va acreditar la manipulació de la instal·lació elèctrica de l'immoble. 

Per tot plegat, es va poder corroborar l'existència d'una plantació de cànnabis a l'interior de l'immoble. 

Dos detinguts en l'operatiu

Amb tota la informació sobre la taula, es van iniciar els tràmits per obtenir l'autorització judicial per poder fer l'entrada i registre. En aconseguir-ho, es van trobar a l'interior quatre habitacions dedicades exclusivament al cultiu de marihuana.

En total es van comptabilitzar més de 1.500 plantes en avançat estat de creixement, així com una instal·lació elèctrica amb elements electrònics d'última generació. D'aquesta manera aconseguien un òptim creixement i floració de les plantes.

Per aquest motiu es van detenir dos membres d'una mateixa família, un home i una d'ona d'entre 60 i 65 anys i de nacionalitat espanyola. Tots dos van ser arrestats per un presumpte delicte de tràfic de drogues i un altre de defraudació del fluid elèctric.

Després de declarar en dependències oficials, van ser posats en llibertat a disposició del jutjat en funcions de guàrdia del Vendrell.