Un agent dels Mossos d'Esquadra obrint una porta d'un cotxe

Descobreixen una macroplantació de marihuana al Parc Natural dels Ports

Estaven ubicades a Alfara de Carles i a Paüls

Els Mossos d'Esquadra han fet dues intervencions durant les últimes setmanes relacionades amb el tràfic de drogues. Una es va fer a Alfara de Carles i una altra a Paüls. En total s'han detingut vuit persones entre totes dues actuacions i desmantellat més de 2.000 plantes.

La policia catalana va fer una actuació el passat dimarts, 21 de juny, a Alfara de Carles. Dies abans els mossos van tenir coneixement de la possible existència d'una plantació de marihuana al Barranc de la Vall Figuera de la localitat ebrenca, en un espai protegit del Parc Natural dels Ports.

A partir d'aquesta informació, els policies van personar-se en el lloc. Enmig d'una zona boscosa i de difícil accés, es va localitzar una plantació de 1.055 plantes d'uns 60 centímetres 

En aquest indret, es van detenir sis homes, d'entre 18 i 39 anys, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública. Els detinguts van passar a disposició judicial i es va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Tots ells s'encarregaven del seu manteniment i residien temporalment a la mateixa plantació. Tenien una zona habilitada per menjar i descansar on hi havia una tenda de campanya de grans dimensions i una cuina de butà. La plantació disposava de sistema de reg format per dues basses d'aigua fetes amb troncs i lones de plàstic. 

Una altra plantació a Paüls

Dies abans, el passat 7 de juny, els Mossos d'Esquadra van desmantellar una plantació de les mateixes característiques a la localitat de Paüls. Una dotació policial, durant un patrullatge preventiu pel paratge conegut com la Font del Fangar, va sentir uns sorolls provinents de la zona boscosa.

En arribar al lloc referit , van localitzar una plantació de marihuana de 955 plantes i dos homes que les cultivaven Els dos detinguts van quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial.