Un dels passatges de les Verges de Reus, amb operatius policials i tècnics d'Endesa revisant comptadors

Un dispositiu contra el frau elèctric a Reus destapa 303 plantes de marihuana en una casa

S'ha detingut una dona acusada de tràfic de drogues | El dispositiu conjunt de Mossos i Guàrdia Urbana ha tallat setze connexions il·legals

El dispositiu contra el frau elèctricdut a terme aquest matí a Reus s'ha acabat convertint en una actuació contar el tràfic de drogues quan s'ha destapat una plantació interior de marihuana. Una veïna de Reus, de 43 anys i nacionalitat espanyola, ha estat detinguda a un quart de tres del migdia i passarà les pròximes hores a disposició del jutjat que estigui fent funcions de guàrdia de Reus.

Se l'acusa d'un delicte contra la salut pública, el de tràfic de drogues, després de trobar dins de casa seva «303 plantes de marihuana i tota mena de material relacionat amb el cultiu» segons informen els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Reus en un comunicat i han fet públic també a les xarxes socials.

Imatge d'una plantació interior de marihuana
El dispositiu contra el frau elèctric ha destapat un cultiu interior amb 303 plantes de marihuana | Mossos d'Esquadra / Ajuntament de Reus

Setze connexions il·legals tallades

L'operatiu l'han dut a terme conjuntament els dos cossos policials, amb la participació de tècnics d'Endesa. Ha comptat amb la implicació, també, de l'helicòpter de la policia catalana, i s'ha centrat als passatges de la Mare de Déu del Saliente, de Guadalupe i de la Cabeza del barri Mas Abelló.

En aquesta zona, coneguda com la de les Verges pel tret en comú de tots els seus carrers, no és el primer ni el segon dispositiu d'aquesta mena que es duu a terme. De fet, l'objectiu d'aquestes operacions és detectat fraus en instal·lacions elèctriques, habitatges que tinguin la llum punxada.

En aquest àmbit s'han obert setze atestats penals per defraudació de fluid elèctric, que han comportat un tall en aquests subministraments il·legals per part dels tècnics d'Endesa. També s'han identificat 59 persones, «moltes de les quals amb antecedents policials» segons informen els cossos policials.

Per últim, també s'han tramitat nou requeriments judicials pendents a algunes de les persones identificades a la zona durant l'operatiu. Es tracta d'una desena de notificacions que constaven a alguna de les persones identificades a les quals no s'havia pogut localitzar fins ara perquè no els constava cap domicili conegut.