Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El jaciment ibèric de Banyeres del Penedès.

Enxampen una persona robant ceràmica i metall al jaciment ibèric de Banyeres

Els veïns de les Masies de Sant Miquel van donar l'alerta als Mossos

El jaciment ibèric de Banyeres del Penedès.
Els veïns van impedir el robatori al jaciment. | BP DIARI

La col·laboració ciutadana ha estat clau per enxampar una persona a Banyeres del Penedès que estava robant peces de ceràmica i metall al jaciment arqueològic de les Masies de Sant Miquel. Els veïns del nucli de Sant Miquel, que està al costat del jaciment, van veure que hi havia una persona que anava per la zona amb un detector de metalls, entre la ciutat ibera i la necròpolis.

L'alcaldessa de barri, que és la persona que fa les tasques de vigilància al nucli, va avisar immediatament els Mossos d'Esquadra, que es van personar de forma ràpida a la zona i van enxampar el sospitós a prop de la necròpolis, amb diverses restes de ceràmica i metall a la butxaca. Els agents van confiscar-li totes les peces, així com el detector de metalls, i li van posar una multa de 300 euros.

Terrenys propietat de l'Ajuntament

Des de l'Ajuntament de Banyeres del Penedès, l'alcalde, Amadeu Benach, ha donat les gràcies als veïns de les Masies de Sant Miquel per la seva col·laboració, que ha permès que «el nostre patrimoni estigui una mica més protegit», ha apuntat. Benach també ha agraït l'actuació ràpida dels Mossos d'Esquadra per protegir un jaciment els terrenys del qual, són del consistori des de finals del passat mes de desembre

Buscant finançament per fer un tancament de la zona

Precisament, des de l'Ajuntament de Banyeres van explicar que el següent pas que cal fer és posar una tanca al voltant de tot el jaciment, per evitar casos com aquest. Per això s'està cercant finançament per fer una actuació que costaria uns 60.000 euros, segons l'alcalde. Aquest mes de febrer està previst que continuïn les excavacions per part de l'equip d'arqueòlegs de la Universitat de Barcelona (UB) dirigit per Jordi Moré. Les primeres prospeccions fetes el passat novembre van confirmar que l'assentament que s'amaga en aquest emplaçament té un gran valor arqueològic.