Una imatge del pistoler de Tarragona durant l'assalt a l'empresa de seguretat

L'esgarrifós vídeo del pistoler de Tarragona durant l'atac a l'empresa: a sang freda

El País ha publicat imatges de l'entrada i atac del pistoler a l'empresa de Tarragona

El 14 de desembre d'aquest 2021 no deixarà un bon record a Tarragona. Marin Eugen, el pistoler de Tarragona, protagonitzava un assalt armat a una empresa de seguretat de la capital de la demarcació

Un greu incident que deixaria tres persones de l'empresa Securitas, durant l'atac a l'interior de l'empresa, i un agent dels Mossos d'Esquadra, durant la fugida. Uns fets que finalitzarien amb un tiroteig i la seva detenció en una masia abandonada, dins el terme municipal de Riudoms. 

Dies després del greu tiroteig a Tarragona, El País ha tret a la llum les esgarrifoses imatges de l'entrada i l'atac del pistoler a dins de l'empresa tarragonina. També publica les seves dures paraules en un correu electrònic on explicava el perquè de l'atac. 

«Crits, trets i cops»

Marin Eugen és un home que viu sol a Alcover, de 45 anys i habitual del club de tir de Tarragona. El 14 de desembre, poc després de les onze del matí, es dirigeix a la seu de Securitas a Tarragona. Situat en un edifici de la plaça Prim de la ciutat. 

Com es veuen en les imatges publicades pel diari El País, es presenta a la porta amb una perruca i una gorra. Només entrar, el reconeixen i es treu la seva disfressa. Tot seguit, de la seva butxaca, es treu una pistola.

Comencen els moments de terror a les oficines. S'obre pas per l'interior de l'empresa. Obre una porta i descarrega diversos trets contra el gerent, quan apareix una altra persona i li dispara a una cama. 

El seu atac no acaba aquí. Es desfà d'una finestra i entra a una part d'oficines saltant. Un cop dins, descarrega més trets contra una altra persona. Tot seguit, procedeix a la seva fugida. Segons El País, les persones atacades són el gerent, el supervisor de l'oficina i la cap de serveis. 

Una imatge del pistoler de Tarragona durant l'assalt a l'empresa de seguretat
El pistoler va ferir tres persones durant l'atac | El País

Una venjança planejada

El pistoler de Tarragona ho tenia tot planejat al mil·límetre. L'atac no era casual i ho demostra un correu electrònic que va enviar durant el mateix matí i, segons el citat mitjà, ho fa en acabar el tiroteig o comença la fugida. 

Sis mesos abans de l'atac, havia començat la venjança d'Eugen. En el seu periple treballant a Securitas, explicava que havia patit un «infern» i que li feien «la vida impossible», sent víctima d'explotació laboral i de racisme. 

En el correu, anunciava que «sortiré a les notícies amb Securitas». «No em queda una altra, faré la justícia amb les meves mans. Les lliçons que s'aprenen amb sang, no s'obliden prompte. Securitas s'enrecordarà de mi uns quants anys», detallava.

L'amenaça era més que evident, així com les seves clares intencions. L'advertència que havia fet de sortir a les notícies la volia complir i, segons apunta El País, al correu havia escrit: «Vacunaré als caps de Securitas amb tres dosis de Glock-Pfizer de 9 mil·límetres. No vull matar-los, els deixaré fotuts (...) No estic boig, ho he planejat a la perfecció».

El pla d'Eugen era evident i estava a punt d'aconseguir-lo. Al correu especificava cinc noms que eren els seus «objectius» a l'empresa. Després del seu assalt, tres d'ells quedaven malferits a la seu de Securitas.

Fugida i tiroteig

Els Mossos d'Esquadra van activar un pla de seguida. La fugida del pistoler posava en perill la població després del seu atac a l'empresa. Van començar per la seva casa d'Alcover, on no hi havia ningú.

A més, ja havia alertat que si l'acorralava la policia i té ostatges, «la cosa acabarà malament per a ells». Ho tenia molt clar: «No m'enxamparan viu. Em pegaré un tret al cap. No em dona por ni la presó ni la mort. No tinc família i no tinc res a perdre».

Els primers agents que van trobar el Citroën Xsara gris del pistoler també van rebre. L'agressor va disparar contra un d'ells i el va ferir en un braç. Va continuar la seva fugida fins a una masia abandonada a Riudoms

En aquest punt, el dispositiu policial ja està a lloc. Acorralat a l'interior de la masia on s'ha atrinxerat disposat a tot i només amb dues opcions a sobre la taula. 

Els negociadors presents a lloc intenten de diferents formes contactar amb Eugen, però no hi ha manera. Per tot plegat, es van activar els Grups d'Intervenció Especial (GEI).

La sortida no serà pactada i comença l'operatiu. El tiroteig entre totes dues parts comença, fins que els agents l'abaten i queda ferit crític. Continua a l'hospital, amb pronòstic greu i el decret de presó provisional.