Imatge de l'esquerda a l'edifici de Torreforta, provocada per l'explosió química

L'explosió química provoca una esquerda vertical a l'edifici de Torreforta on es va esfondrar un pis

Una planxa metàl·lica de gairebé una tona va impactar contra el bloc de pisos

L'explosió química al Polígon Sud ha deixat, de moment, dues persones mortes i diverses de ferides, a més de nombroses destrosses. La primera víctima mortal va ser un veí de Torreforta de 59 anys que va perdre la vida quan el pis de damunt del seu va col·lapsar. L'explosió va provocar que una planxa metàl·lica de gairebé una tona sortís disparada de la planta química i impactés contra l'edifici ubicat al número 7 de la plaça de García Lorca de Torreforta. La vibració de l'impacte va provocar l'esfondrament de la tercera planta, que va caure a sobre de la segona, on vivia la víctima.

Precisament en aquest edifici s'ha detectat una gran esquerda vertical de més de 10 metres que afecta tota la façana del bloc de pisos. La planxa metàl·lica va sortir disparada com un projectil i va impactar contra aquest edifici, situat a dos quilòmetres del lloc de l'accident. L'esquerda parteix l'edifici en dos, de dalt a baix, i està en paral·lel a la línia de finestres on va impactar el projectil.

Imatge de l'esquerda a l'edifici de Torreforta, provocada per l'explosió química
Imatge de l'esquerda a l'edifici de Torreforta, provocada per l'explosió química | ÀNGEL ULLATE

Els Mossos investiguen la mort provocada per la placa metàl·lica

De moment es desconeix l'abast de l'esquerda i quina afectació pot tenir per a l'estabilitat de l'edifici, a l'espera de l'avaluació dels danys per parts dels tècnics municipals. Mentrestant, els Mossos d'Esquadra han obert una investigació de l'accident mortal. La placa metàl·lica que va impactar contra l'edifici feia 100x165x3 centímetres i pesava aproximadament una tona.

  

Troben mort el desaparegut per l'explosió química

Després d'hores de recerca, la persona que va desaparèixer aquest dimarts en l'explosió química de la Canonja ha estat localitzada sense vida aquest matí entre les runes. La segona víctima mortal era l'encarregat de la planta.