Nau incendiada a Reus.

L'incendi en una nau al centre de Reus torna a destapar una macroplantació 'indoor'

L'incendi hauria pogut ser provocat i es podria tractar d'una revenja | L'any 2017 ja es va desmantellar una plantació 'indoor' en aquesta mateixa nau

ACTUALITZACIÓ 05/11/2021 09.26 hores

Tal com havia avançat TarragonaDigital, els cossos d'emergències han confirmat que al soterrani de la nau abandonada que va cremar aquest dimarts al carrer Sant Serapi de Reus hi havia una plantació interior de marihuana. En aquest sentit, segons les informacions recollides, en aquest espai s'han trobat unes 1.500 plantes.

NOTÍCIA ORIGINAL 03/11/2021 11 hores 

La història es repeteix al carrer de Sant Serapi de Reus. Segons ha pogut saber TarragonaDigital, l'incendi que aquest dimarts s'ha declarat en una nau abandonada ha tornat a destapar una plantació de marihuana interior. Fa quatre anys els Mossos d'Esquadra ja van desmantellar una instal·lació com aquesta al mateix lloc arran de la trucada d'un veí, moment en què es van localitzar més de 800 plantes.

Fonts dels serveis d'emergències encara no han confirmat a aquest mitjà que, quan han pogut entrar a la nau, han descobert la plantació 'indoor' de marihuana, tot i que tots els indicis així ho indiquen i alguns dels operatius presents així ho han comprovat. Malgrat tot, els serveis policials prefereixen continuar amb la investigació abans de fer l'anunci.

De fet, l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha afirmat que «les causes són bastant òbvies, però prefereixo esperar que la Guàrdia Urbana faci el seu informe» durant una roda de premsa aquest dia 3 de novembre al matí.

Dimarts a la tarda ja s'havia confirmat que no hi havia persones a l'interior de l'immoble quan ha començat el foc. El que no s'ha confirmat, a hores d'ara, és l'origen de l'incendi, tot i que segons algunes fonts apunten a una revenja i que l'incendi hauria estat provocat.

Els primers indicis de la investigació indiquen que, qui fos responsable de la suposada plantació, havia punxat la llum des de diversos punts per aixecar menys sospites. Els Bombers de la Generalitat van rebre l'avís de l'incendi ahir a la tarda, quan passaven uns minuts de tres quarts de tres. Des d'aleshores s'hi van desplegar fins a una quinzena de dotacions que han seguit treballant-hi durant la nit.

El carrer de Sant Serapi de Reus, de nit, amb una cinta de la Guàrdia Urbana de Reus i un camió de bombers al fons
L'operatiu per extingir l'incendi del carrer de Sant Serapi ha descobert una plantació de marihuana interior | Laia Solanellas
 

El futur de l'edifici incendiat, en l'aire

El foc va provocar l'esfondrament de part de l'edifici, des del sostre fins al soterrani. És allà on el foc va quedar concentrat, dificultant als bombers les tasques d'extinció. A primera hora del vespre havien pogut controlar l'incendi, però havien de treballar des de l'exterior, fet que ha alentit la seva extinció. De fet, el dimecres 3 de novembre al matí hi ha hagut una petita revifada de les flames.

Durant la tarda d'ahir també van desplegar-se nombroses dotacions tant del Sistema d'Emergències Mèdiques com dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Urbana de Reus. Tant la columna de fum com l'olor de cremat es va poder sentir, a primera hora de la tarda, a força distància de l'origen.

El futur de la nau incendiada, ara pràcticament en ruïnes, és en l'aire. El mur que toca amb l'edifici rehabilitat del Vapor Vell on ara hi està ubicada la redacció de TarragonaDigital també ha quedat malmès a causa de la virulència del foc. Tècnics d'Endesa, l'arquitecte municipal, bombers i policia han inspeccionat la zona per decidir els següents passos i què es farà amb la nau.

Una nau de plantacions 'indoor'

El 2017 un veí de la zona va detectar un grup de tres o quatre persones que treien farcells de la nau. Quan va alertar els Mossos d'Esquadra i la policia catalana van entrar a la nau van trobar-hi fins a 800 plantes de marihuana. Segons va descobrir la investigació, el grup de persones que va fer saltar l'alarma estava robant la marihuana a la banda que la cultivava.

Poc després, la nau va ser buidada i s'hi van instal·lar càmeres de seguretat a l'exterior. Ja feia mesos que, a més a més, també hi havia llum 24 hores al dia tot i que no s'hi veia moviment, pel que la plantació es podria haver instal·lat poc després de la primera intervenció.

En la primera ocasió, la plantació estava instal·lada en un soterrani de la nau, amb un gran equipament tecnològic per poder fer créixer les plantes de marihuana a través de reg, llum artificial, ventiladors i extractors.