Un caçador amb escopeta

Tragèdia de caça: Mor un veí de Cambrils d'un tret al pit

L'incident ha succeït al municipi de Torregrossa, al Pla d'Urgell | S'ha disparat accidentalment al pit

Tràgic incident el succeït a Catalunya. Un caçador de Cambrils ha mort aquest dimarts al matí en disparar-se accidentalment al pit. Uns fets que han passat pels volts de les deu del matí, al vedat de caça de Torregrossa, a la comarca del Pla d'Urgell.

Segons les primeres investigacions, la víctima havia anat a caçar conills amb dos companys, a prop de la carretera L-200, que uneix els municipis de Miralcamp amb les Borges Blanques.

En conseqüència d'aquesta tragèdia, els Mossos d'Esquadra investiguen els fets, ja que tots tres eren caçadors experimentats.

Quasi maten un ciclista a Argentona

Aquest incident no és l'únic ensurt que s'ha viscut en les últimes dates relacionades amb la caça. L'últim dissabte de gener, al municipi d'Argentona, un home que circulava amb bicicleta pel bosc va rebre un tret d'un caçador que participava en una batuda del senglar i va acabar a l'UCI.

La família explicava que després d'aquest greu incident, hauria pogut morir en les primeres 48 hores. «Les primeres 48 hores ens van dir que podia morir per la bala al pulmó», deia la germana del ferit, un home de 43 anys i veí de Vilassar de mar.

El pronòstic de l'home era greu i, finalment, perdia la mobilitat de les cames per la lesió medul·lar. 

Demanen aturar les batudes de senglars

Els familiars del ciclista ferit de gravetat pel tret d'un caçador durant una batuda de senglars a Argentona van convocar una marxa ciutadana per exigir canvis en la Llei de caça actual, aprovada el 1970.

La trobada serà aquest pròxim diumenge 20 de març a les 11 hores. Recorrerà la riera de Mataró, des del Parc Central i fins a l'Ajuntament. «Volem un bosc segur. Els caps de setmana hi ha gent al bosc amb permís d'armes», es lamenta el sogre del ciclista ferit, Josep Lluís Morgado.

L'anunci coincideix amb l'aprovació al Parlament d'una moció per instar el Govern a fer un projecte de llei de caça per substituït l'anterior redactat. La família es va reunir amb els grups parlamentaris abans de la votació i assegura que les «sensacions» són molt bones.

Morgado afirma que la nova normativa haurà d'exigir a les societats de caçadors que garanteixin la seguretat de la resta d'usuaris del bosc: «S'han de precintar les zones d'actuació i cal que les societats de caçadors vigilin que ningú pugui entrar al seu espai».

Segons la família de l'home ferit, cal fer tot el possible perquè no es repeteixin «accidents evitables».

De moment, els grups parlamentaris ja van aprovar aquest dijous una moció del PSC perquè el Govern inclogui al nou redactat de la llei els mecanismes necessaris per a fer segur l'entorn natural tant per a qui practica la caça com altres activitats. Tots els grups hi han votat a favor menys Vox, que ho va fer en contra.