Imatge d'un mosso d'esquadra vestit amb l'armilla anti-bales d'esquena.

La nova estafa que preocupa als Mossos: per correu ordinari i dirigida a la gent gran

Els autors intenten obtenir dades personals amb el pretext de l'augment de les pensions

Les estafes estan entre nosaltres cada dia. Els responsables busquen cada cop diferents maneres d'aconseguir diners a través de mètodes il·legals i, alguns cops, sense que ens adonéssim.

Això, fa saltar les alarmes dels Mossos d'Esquadra, en rebre denúncies i avisos d'aquestes noves estafes que van sortint. L'última que la policia catalana ha enviat una alerta és a través del correu ordinari.

Segons han informat, arriba a través de correu una carta dirigida a la gent gran. Els autors suplanten la Tresoreria General de la Seguretat Social i intenten obtenir dades personals amb el pretext de les pensions. 

Els delinqüents envien una missiva on requereixen l'enviament d'una còpia del DNI, una foto de l'extracte bancari del compte del qual s'és titular i una estimació de la quantitat percebuda en el darrer mes.

En aquesta carta que arriba, a més, asseguren que necessiten aquestes dades amb motiu de l'increment de la prestació. Els estafadors assenyalen que a causa d'un atac informàtic als sistemes d'Hisenda i la Seguretat Social i per això necessiten «les dades dels ciutadans que s'han perdut».


Segons han informat a l'ACN fonts policials, és una estafa de la qual els han alertat alguns usuaris que n'han estat víctimes i com que no hi han accedit, no han acabat en denúncia. Han remarcat que són intents de 'phishing' per a estafar, en aquest cas, els més grans.
 

A més d'aquesta nova estafa a través de cartes a la gent gran, també fan una alerta als familiars d'aquests. Se'ls ha d'advertir que no permetin desconeguts a casa, ja que podrien ser estafadors que es fan passar per operaris de gas, llum o aigua per poder entra a les llars d'aquestes persones vulnerables.

La temptació de les estafes

Els Mossos d'Esquadra han fet diverses alertes per estafes a través de canals telemàtics. Vetllant pels ciutadans, alerten que s'ha de vigilar amb les ofertes massa temptadores que ens arribin per diferents canals. En aquest sentit, s'ha de ser caut i sospitar si són massa bones per a ser reals, ja que podria ser una estafa.

Així mateix, avisen de la temptació que tenen els diners. Però ningú regala els diners i s'ha de vigilar amb els missatges que t'arribin en què et deuen diners, te'ls volen donar o t'ha tocat un premi econòmic.