Imatge d'un gos tancat sota el seient d'una moto

Els Mossos d'Esquadra denuncien un home per deixar el seu gos tancat sota el seient de la moto, al Vendrell

Un ciutadà va sentir l'animal, que plorava, i va alertar els agents | El responsable de la mascota el va deixar al vehicle per acudir a una prova mèdica

Sense paraules. Indignant descobriment dels Mossos d’Esquadra a la ciutat del Vendrell, a la comarca del Baix Penedès. La policia catalana va localitzar un gos tancat a sota el seient d’una motocicleta, un espai reservat per guardar-hi, principalment, el casc o d’altres objectes relacionats amb el vehicle.

El passat 23 d'abril, pels volts de tres quarts d'onze de la nit, un ciutadà va sentir plorar l’animal des de la moto estacionada, i va fer el crit d’alerta als agents policials. Els Mossos, al lloc dels fets, van comprovar que hi havia un petit gos a l'interior de la motocicleta i en van denunciar el propietari. L'home, quan va aparèixer, va explicar als agents que havia anat a fer-se una prova mèdica i va al·legar que no tenia on deixar la mascota.

Ara, la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) dels Mossos d'Esquadra ja ha tramès l'acta per una infracció lleu al Decret Legislatiu 2/2008 de protecció dels animals a l'Ajuntament del Vendrell.

Cap gestió justifica la conducta

La policia catalana, a les xarxes socials, ha remarcat que fer encàrrecs, gestions o tràmits, «per importants que siguin, no justifiquen de cap manera aquestes pràctiques amb els nostres animals de companyia». I han apuntat, «tingues cura del teu pelut i no exposis la seva vida».