Imatge d'un sanitari mentre prepara una dosi de la vacuna contra la Covid-19

La nova estafa detectada a Calafell: Vacunes de la Covid-19 a canvi de diners

Els autors de l'engany es fan passar per membres de la Creu Roja

La pandèmia del coronavirus ha portat noves modalitats d'estafes impulsades per aquelles persones que en fan, gairebé, un 'modus vivendi'. Una de les últimes s'ha detectat a Calafell. El consistori ha emès un comunicat en el qual expliquen que els Mossos d'Esquadra han rebut diversos avisos per un engany relacionat amb la vacuna del coronavirus que té com a víctimes la gent gran. 

Els autors de l'estafa busquen domicilis de gent gran i es fan passar per personal de la Creu Roja que ofereix vacunes de la Covid-19. Però no són vacunes gratuïtes, sinó que demanen un número de compte perquè les víctimes ingressin una quantitat econòmica per poder ser vacunats, i que oscil·la entre els 100 i els 200 euros. 

Les vacunes no s'han de pagar

Des de l'Ajuntament de Calafell remarquen una vegada més que trucades o visites com aquesta «són un frau absolut, ja que la vacunació és gratuïta», i recorden que l'ordre «no es modifica pagant», sinó que respon sempre a un calendari predeterminat. De fet, des dels CAP ja han començat a contactar amb la gent de més de 80 anys que viuen en domicilis particulars per administrar la vacuna.

A principis d'aquest mes de febrer, el consistori ja va donar a conèixer altres estafes que s'havien detectat al municipi, també relacionades amb el coronavirus. Una d'elles era similar a aquesta, però els autors es feien passar per membres del Departament de Salut. En altres casos, els delinqüents aprofitaven per accedir a domicilis de gent gran amb l'excusa de la Covid-19.