Imatge d'arxiu d'una injecció d'una vacuna

Alerten de diverses estafes a persones grans de Calafell aprofitant la Covid-19

La policia local i els Serveis Socials donen consells per evitar els fraus

Tal com recull el Mosso d'Esquadra de la Bisbal del Penedès Juan Carlos Martín al seu llibre 'Manos arriba... esto es una estafa', d'estafadors n'hi ha hagut tota la vida, i aquests es van adaptant als canvis, en una constant actualització dels seus mètodes. Amb l'arribada de la pandèmia del coronavirus, això no ha estat una excepció i ja s'han detectat un bon nombre d'estafes usant com a motiu la Covid-19.

La policia de Calafell i els Serveis Socials han alertat que s'han detectat al municipi diversos fraus que giren al voltant del coronavirus i que tenen com a principal víctima la gent gran. Un dels últims que s'ha denunciat està relacionat amb la vacuna de la Covid, un dels béns més preuats que hi ha actualment.

Vacunes a canvi de diners

Segons l'Ajuntament de Calafell, els últims dies s'estan detectant trucades telefòniques a domicilis particulars en les quals s'ofereix la vacuna a canvi d'una quantitat econòmica. Són casos en què la persona que truca es fa passar per un treballador del Departament de Salut de la Generalitat. Des del consistori recorden a tothom que les vacunes són gratuïtes, amb la qual cosa no cal fer cap pagament ni donar dades bancàries.

Una altra variant de la mateixa són aquelles trucades on s'usa la Covid-19 com a pretext per accedir al domicili o guanyar-se la confiança de la víctima i, un cop a dins, fer una estafa més tradicional. El consell de les autoritats és desconfiar sempre de les trucades que ofereixen material sanitari o vacunes, i trucar al 112 si s'ha estat víctima d'una estafa o hi ha qualsevol dubte. Fa uns dies ja es va alertar d'una estafa relacionada amb una suplantació d'identitat del servei municipal del Bon Dia