Lloc on va ser trobat el gos.

Novetats sobre el gos cruelment maltractat al Vendrell: hi ha sospitosos

El gos té xip, però no està donat d'alta al país

La Policia Municipal del Vendrell investiga el brutal maltractament patit per un gos que va ser trobat en molt mal estat aquest dimecres. De moment se sap que hi ha dues persones sospitoses, que han estat identificades pels agents. Així ho han avançat fonts de l'Ajuntament del Vendrell.

També s'ha pogut saber que el gos té el pertinent xip, però no ha estat donat d'alta al registre del país. Això significaria que prové de fora de l'Estat espanyol. La policia està consultant a les diferents clíniques veterinàries per localitzar la que hauria pogut posar el xip a l'animal.

D'aquesta manera es podria saber qui era el seu o els seus propietaris. En cas d'arribar a judici, des de l'Ajuntament han avançat que es presentarien com a acusació particular. El cas ha generat una gran commoció a la ciutat per la seva brutalitat.

Embolicat amb una tovallola al costat d'uns contenidors

El gos, d'edat avançada, va ser trobat al costat d'uns contenidors embolicat amb una tovallola, a prop del supermercat Dia. En primera instància va ser traslladat a l'associació PASOS del Vendrell, per després portar-lo a la clínica Vidavet de Calafell. Allà se li va fer una exploració completa per determinar l'abast de les ferides.

L'animal tenia una bona part de la pell cremada i havia quedat cec. També tenia una fístula oronasal i presentava un objecte estrany a l'abdomen, segons es veia a la radiografia. La sang als excrements indicaria que hauria estat agredit físicament.

Tot i que en un primer moment es va valorar sacrificar-lo per la complexitat de les ferides, finalment es va decidir fer-li un tractament. La Policia Municipal va obrir diligències judicials per un cas de maltractament animal i va demanar la col·laboració ciutadana. De moment ja hi ha dos sospitosos i la investigació segueix el seu curs.