Tres agents dels Mossos d'Esquadra

L’estafa a Tarragona que ha robat milers d’euros per telèfon a Catalunya

La investigació policial va començar fa un any quan es va detectar un augment de denúncies per estafes similars

Cop al crim organitzat a Catalunya, després que els Mossos d'Esquadra hagin detingut onze membres d'una banda que va estafar més de 200.000 euros a una cinquantena de persones a través del telèfon. L'operatiu va fer-se la passada setmana i va suposar nou registres en diferents municipis de Tarragona i Barcelona.

En aquest sentit, des de la policia catalana s'ha explicat que l'operatiu va tenir un especial grau de complexitat, ja que alguns dels detinguts eren positius en Covid-19. Això va provocar que els agents haguessin d'adoptar mesures addicionals de seguretat per evitar contagis.

Segons han explicat la policia catalana, els delinqüents captaven les dades bancàries de les víctimes a través del telèfon per realitzar transferències cap a comptes controlats pels detinguts. La investigació es va iniciar fa un any, després de detectar un increment de denúncies per estafes similars.

Els detinguts, en llibertat amb càrrecs

Els arrestats, que estan acusats dels delictes de pertinença a organització criminal i d'estafa, ja van passar a disposició judicial i van quedar en llibertat amb càrrecs. El jutge va decretar mesures cautelars contra un d'ells i li va retirar el passaport.

La investigació ha determinat que els estafadors van utilitzar els diners robats per comprar aparells electrònics, sobretot mòbils, que després venien a un preu inferior al de mercat en botigues.