Una avioneta de l'Aeroclub de Reus

Marc i David, els pilots desapareguts en l'accident de l'avioneta de l'Aeroclub de Reus

L'Exèrcit de l'Aire ha coordinant l'operatiu de recerca per mar i cel

La recerca dels pilots Marc i David, i l'avioneta de l'Aeroclub de Reus desapareguda continua. Des que es va perdre el contacte total amb la Piper Seneca amb matrícula EC-HCA, als volts de tres quarts de set de la tarda d'aquest passat dimarts, les novetats van sortint amb comptagotes i no són gaire esperançadores. L'Exèrcit de l'Aire està coordinant l'operatiu de recerca per mar i cel que s'està realitzant entre el sud de la costa de Tarragona i el nord de Castelló. 

Les esperances, però, de trobar-los en vida són gairebé nul·les. En Marc i el David, els dos tripulants de l'avioneta desapareguda, eren dos pilots experimentats i molt coneguts a l'Aeroclub de Reus. Es desconeix què va passar i com, però la seva desaparició ha causat una gran commoció a Tarragona i és que tots dos eren, a més, àmpliament coneguts a les respectives feines.

D'una banda, Marc Francesch, de 42 anys, era una cara visible de l'empresariat tarragoní, ja que ostentava el càrrec de vicepresident de l'Associació de Càmpings de Tarragona, era president local de JuntsxCat a Torredembarra i també gerent del conegut Càmping Trillas. D'altra banda, en David —de 35 anys— era un gran apassionat dels avions i formava part des del 2011 de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la Comissaria de Cambrils dels Mossos d'Esquadra.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

En un comunicat, l'Aeroclub de Reus lamenta els fets ocorreguts i dona el seu suport als familiars i amics dels socis de l'entitat. A la vegada, agraeix les mostres de suport i la implicació de totes les autoritats i unitats d'emergència.

Marc Francesch a l'Aerclub de Reus amb una avioneta
Marc Francesch seria un dels implicats en l'accident | Àngel Ullate

Un empresari i un mosso, els pilots de l'aeronau

L'aparell estava pilotat per dues persones que comptaven amb àmplia experiència amb les aeronaus. A primera hora del matí, l'avioneta sortia de l'Aeroport de Reus  en direcció Eivissa, un recorregut d'uns 250 quilòmetres, i la a tornada des de l'illa balear va ser a un quart de set del vespre. Per motius que es desconeixen i s'estan investigant, poc abans de les set de la tarda es perdia el contacte amb l'avioneta quan sobrevolava el Mediterrani, a l'altura del Delta de l'Ebre.

Segons ha pogut saber TarragonaDigital, un dels pilots seria Marc Francesch, molt conegut pel seu càrrec com a vicepresident de l'Associació de Càmpings de Tarragona, president local de JuntsxCat a Torredembarra i gerent del Càmping Trillas. Francesch, de 42 anys, era molt aficionat a pilotar i era un dels membres destacats de l'Aeroclub de Reus. L'altra persona que anava a l'interior de la Piper Seneca és un mosso d'esquadra fora de servei, de 35 anys, destinat a la Unitat de Seguretat Ciutadana de la Comissaria de Cambrils. Segons avançava 'El Caso', el seu nom és David, un gran apassionat dels avions, format a l'escola de policia de Mollet i membre dels Mossos des del 2011.

Gran desplegament a la costa tarragonina

Després de la incomunicació de l'aeronau, que hauria caigut al mar a unes 40 milles nàutiques mentre passava per sobre el Delta de l'Ebre, es van començar a mobilitzar tots els serveis d'emergència. Per part de l'Exèrcit de l'Aire, que va desplegar un dels avions  CN235 de l'Ala 49, també s'han mobilitzat un Helicòpter Helimer 201 de Reus i per mar  dues embarcacions Salvamar amb base a Sant Carles de la Ràpita, el buc Punta Mayor amb base a Barcelona.