Els Mossos d'Esquadra desmantellant una rave il·legal a l'estany d'Ivars

Primera rave il·legal desmantellada a Catalunya: La feien en un espai protegit

Els Mossos i els Agents Rurals han requisat els equips de so i han denunciat els organitzadors

Les noves restriccions que s'han aplicat a Catalunya estan portant les primeres conseqüències. Una de les mesures ha estat el tancament de l'oci nocturn, però les persones que tenen ganes de festa han tornat a les solucions que feien temps enrere quan també estava tancat el sector. 

Les festes il·legals a l'aire lliure, les 'rave', han tornat a escena. Els Mossos d'Esquadra i els Agents Rurals han estat els encarregats de desmantellar-ne una que s'havia iniciat dins l'espai natural i protegit de l'Estany d'Ivars, al Pla d'Urgell.

Música en un espai protegit

Tots dos cossos han rebut l'avís a primera hora del matí. En aquest se'ls informava que podria haver-hi una festa a l'entorn de l'Estany d'Ivars, al terme municipal de Vila-sana. El testimoni havia escoltat música pels voltants de l'estany i dues patrulles de seguretat ciutadana i agents rurals s'han desplaçat a l'espai protegit fins que han pogut localitzar el punt concret.

Al lloc han localitzat un grup de persones que havien arribat amb una furgoneta i ja tenien preparat i en funcionament un grup d'altaveus, taula de so i mescles, etapes de potència i un ordinador.

Agents de la Unitat Regional de Policia Administrativa han identificat al responsable de la instal·lació i a set persones més, de 19 a 21 anys, veïns de la demarcació de Barcelona.

El responsable ha estat denunciat per una presumpta infracció per l'organització d'una festa il·legal i la denúncia serà derivada als serveis territorials de jocs i espectacles de la Generalitat. Per assegurar la finalització de la festa també s'ha realitzat el comís preventiu dels equips musicals.

Un dels participants també ha estat denunciat per tinença de substàncies estupefaents. Tot apunta que haurien arribat aquest dimecres al lloc i estaven pendents de l'arribada d'altres participants en la festa.