Imatge d'arxiu d'un camió dels Bombers de la Generalitat

Rescaten un gos a Reus a punt de caure d'un quart pis

Els propietaris podrien enfrontar-se a una denúncia per maltractament si es repetissin els fets

Un gos a punt de caure des d'un balcó a Reus va ser salvat, aquest diumenge, per un operatiu dels Bombers de la Generalitat i la Guàrdia Urbana de Reus. L'avís va arribar quan passaven uns minuts d'un quart d'una del migdia des del carrer del Fuster Valldeperes, al barri dels Jardins de Reus.

Quan hi van arribar els operatius van comprovar que, efectivament, en un quart pis hi havia un gos a punt de caure. L'animal havia quedat amb mig cos enfora i atrapat entre els barrots. L'operatiu va durar uns vint minuts, i a tres quarts d'una ja s'havia pogut alliberar l'animal.

Va desplaçar-s'hi una dotació dels Bombers de la Generalitat, que juntament amb els agents de la Guàrdia Urbana van rescatar el gos abans que prengués mal. Els bombers van col·locar l'autoescala, la del camió, per accedir al balcó on l'animal havia quedat atrapat als barrots de la barana.

Finalment van aconseguir treure'l, i llavors van obrir la porta del balcó per entrar a l'interior del pis. Van deixar el gos en un lloc segur, li van posar aigua i van deixar una finestra oberta perquè corregués l'aire. La policia reusenca va redactar un informe de l'operació. Els propietaris del gos han rebut un advertiment, però si es repetís una situació com aquesta podrien veure's denunciats per maltractament animal segons confirmen fonts de la Guàrdia Urbana de Reus.