Cinta d'emergències.

Tràgica setmana a Tarragona: Un crim masclista i tràgics accidents acumulen 8 morts

Commoció per les morts en set municipis del territori

Catastròfica. D'aquesta manera es pot resumir la setmana a les comarques de Tarragona i així ho demostren les vuit defuncions en diferents successos al territori. Fets foscos, com la mort violenta d'una dona a mans d'un home en un crim possiblement masclista, o tràgics accidents a les carreteres  i de caràcter laboral. Tots plegats han commocionat la demarcació.

Macabre crim masclista a Creixell

El 18 de maig el municipi de Creixell  es llevava immersa en un crim, probablement masclista, que està sent investigat pels Mossos d'Esquadra. Els fets començaven el vespre del 17 de maig, quan a les 21 hores van trobar dos cadàvers amb clars signes de violència. La localitat del Baix Gaià en coneixia els detalls al pas de les hores del crim a l'habitatge situat a la urbanització Racó del Cèsar

Les primeres perquisicions policials en descartaven la participació d'una tercera persona, causant de l'assassinat d'un home i una dona. En apartar aquesta possibilitat, la principal hipòtesi que es treballava és que l'home  hauria matat  la dona amb dos trets d'arma de foc, convertint-se en un crim masclista.

En cometre l'assassinat , l'hauria tingut tapada  amb un llençol en una de les habitacions per seguir fent la seva vida. Finalment, dilluns l'individu s'hauria suïcidat  d'un tret al cap, abans que els serveis d'emergències es trobessin la macabra  escena.

L'Ajuntament de Creixell, consternat pels fets, decretava tres dies de dol i la convocatòria d'una concentració de rebuig  als fets per part del col·lectiu feminista de Creixell Papallones Liles.

Les carreteres deixen tres víctimes mortals 

Tres carreteres s'han convertit en escenaris d'accidents mortals a les comarques de Tarragona. El mateix 18 de maig, el Montsià  i el Baix Camp van viure com dues persones morien a la T-331 i N-240, respectivament. Els fets succeïen a primera hora de la tarda, a les 16.27 hores, al municipi de Santa Bàrbara, quan dos vehicles van patir un greu xoc. En aquest, un home —T. F. A., de 44 anys i veí del mateix municipi— va perdre la vida, mentre l'altra persona ferida va ser evacuada a l'Hospital Verge de la Cinta en estat menys greu. Hores més tard, a les 21.41 hores, el Servei Català de Trànsit (SCT) informava d'un atropellament mortal a l'N-420 al seu pas pel terme municipal de Riudecols. L'incident on va perdre la vida un home, M.M. de 70 anys, nacionalitat marroquina i veí de Riudoms, està sota investigació.

El darrer sinistre a la xarxa viària tarragonina va ser el succeït aquest 20 de maig, a la carretera C-14 a Alcover. Un camió grua i un autocar, que no duia passatgers, es van veure implicats en un tràgic accident. Trànsit rebia l'avís a les 14.26 hores de la tarda. En conseqüència d'aquesta gran topada entre tots dos vehicles pesants, el conductor de l'autocar —S. C. A., de 52 anys i veí de Tarragona— va morir.

Dues morts en accidents laborals 

Al llarg de la setmana s'han viscut dos tràgics accidents laborals. A principi de setmana, el dimarts 18 de maig, el pescador d'una embarcació de Deltebre moria després d'enredar-se en una xarxa i caure a l'aigua. La víctima mortal, de 42 anys, havia sortit del port de Deltebre el mateix matí. En ser rescatat, se li van practicar tasques de reanimació, però no van donar resultat.

L'endemà d'aquest lamentable incident, el Pla de Santa Maria es quedava commocionat per un accident laboral a l'edifici de la cooperativa del municipi. Un home que estava fent tasques d'instal·lació d'extractors al magatzem d'ordi va caure des d'una teulada, precipitant-se d'uns 15 metres. El SEM va evacuar-lo fins a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona en estat crític i, el 20 de maig, s'informava de la seva mort.

Tràgic final en fugir d'un incendi a la Canonja

Un incendi  en un pis del carrer Nou de la Canonja  acabaria en una tràgica defunció. A les 14.21 hores, els Bombers de la Generalitat es presentaven al municipi del Tarragonès en incendiar-se la cuina d'un immoble. Les flames estaven sufocades per la Guàrdia Municipal de la Canonja en arribar els bombers, però l'inquilí del pis, en veure que no arribaven els serveis d'emergència, va saltar per la finestra

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) van evacuar-lo en estat crític fins a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona, on va morir aquest dijous.