Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La 30a edició de la Mitja Marató + 10K “CIUTAT DE TARRAGONA”

La 30a edició de la Mitja Marató + 10K Ciutat de Tarragona rebran 1.500 participants

La cursa tindrà lloc el pròxim 28 de novembre

El Patronat Municipal d'Esports de Tarragona (PMET) ha presentat a la ciutadania, aquest dijous 18 de novembre, quins seran els detalls de la 30a edició de la Mitja Marató + 10K “Ciutat de Tarragona”, celebrada el pròxim 28 de novembre.

La cursa més emblemàtica de la ciutat tarragonina comptarà amb el màxim de participants disponible, 1.500, 850 a la Mitja i 650 als 10K, que començaran i acabaran la competició en la mateixa ubicació, l'Anella Mediterrània.

Aquests circuits han estat organitzats pel PMET, patrocinats per CaixaBank  i en col·laboració amb diferents departaments de l'Ajuntament de Tarragona, el Port de Tarragona, Damm-Veri, Coca-Cola, Ruzafa, Ematsa i altres empreses tarragonines.

Torna la presencialitat

Després d'un any on la cursa es va haver de fer de manera virtual a causa de la pandèmia, enguany el certamen recupera la presencialitat i farà que els tarragonins i tarragonines puguin gaudir un altre cop del recorregut.

Totes dues rutes arrencaran a les 10 hores a l'Anella i faran diferents circuits per la ciutat, de 10.000 m i 21.097 m respectivament, homologats de manera oficial per la Federació Catalana d'Atletisme.

El bon funcionament de les dues modalitats estarà garantit per més de 200 persones que s'han presentat com a voluntàries, a més de l'ajuda d'agents dels cossos de seguretat.

Un nou recorregut pel 2022

La consellera d'Esports de l'Ajuntament de Tarragona, María José López, ha valorat «la importància del voluntariat per poder desenvolupar la cursa» i s'ha mostrat satisfeta en recuperar aquesta cursa en format presencial.

A més, López ha avançat que el PMET farà una enquesta «entre les persones que corren la cursa per conèixer la seva opinió de cara a perfilar un nou circuit per a l'edició de l'any vinent», que podria estar més encarada al mar.

Per altra banda, Ramon Cuadrat, el gerent del PMET, ha informat que el 50% dels participants són de la ciutat, un 32% de la província i un 8% venen de fora de la demarcació. D'entre els concursants, el 27% són dones.

El gerent ha assegurat que serà una «cursa segura», amb aforaments als vestidors i ús de mascareta obligatori, excepte en el transcurs de la cursa.

Una planificació molt elaborada

Els dos recorreguts estaran en paral·lel fins al km 4, quan la Mitja Marató passarà pel centre de la ciutat i per la façana marítima, abans de tornar a l'Anella Mediterrània, on es trobarà el servei de guarda-roba, l'assignació de dorsals i els WC.

Hi haurà aparcament gratuït en les proximitats de la sortida, i els circuits  estaran assenyalats amb tanques i cinta abalisadora, a més de comptar amb vehicles al cap i a la cua de la cursa que efectuaran un control de trànsit i d'atletes pel control de seguretat.

La recollida de dorsals i l'obsequi  de benvinguda es farà durant els dies 27, de 16 a 20 hores i el 28 de novembre, des de les 8 a les 9.45 hores, i durant la cursa hi haurà tres avituallaments als km 6, 12 i 18, on es repartirà aigua en gots de cartó.