Visita teatralitzada: L’aigua en la Tarragona del segle XIV

Ematsa s'estrena per Santa Tecla amb una mostra i un monòleg teatral

'Operació Aigua' es mostrarà a la Rambla Nova i el monòleg començarà a la plaça de l'Esperidió

Les festes de Santa Tecla de Tarragona comptaran amb l'estrena d'activitats organitzades per l'Empresa Municipal Mixta d'Aigües de Tarragona (Ematsa). Es faran dues propostes i una col·laboració vinculades a l'aigua i la seva gestió.

Jordi Fortuny, president de la companyia, explica que «des d’Ematsa tenim un ferm compromís amb la comunitat i impulsem accions en aliança amb el teixit social, educatiu, etc... per donar a conèixer la importància de l’aigua i el seu ús responsable i sostenible. Aquest any ens hem aliat amb la cultura i la tradició i participem a Santa Tecla amb propostes que ens mostren que disposar d’aigua ha estat sempre un repte per la societat i en el futur continuarà sent-ho».  


En aquest sentit, a la Rambla Nova s'instal·larà la mostra 'Operació Aigua', que vol conscienciar sobre la situació actual i futura de la disponibilitat d'aigua. A més dels seus usos i abusos que en fem com a societat i de l'impacte que tenen en el medi natural. Es podrà visitar entre el 13 de setembre i el 4 d'octubre.

Aquesta és una exposició itinerant produïda per Agbar que, a través de quatre grans cubs, fa un recorregut pels grans reptes en la preservació d'aquest recurs escàs. 

Ematsa se suma als actes previstos amb la producció d’un monòleg teatralitzat sobre la complexa gestió de l’aigua en la Tarragona medieval de l'any 1.383. La proposta s'ha realitzat a través d'Itínere Turisme i Cultura SL. amb l'assessorament històric de l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica i estarà interpretat per l’actriu i narradora Assumpta Mercader. 


El monòleg porta per títol 'Visita teatralitzada: L’aigua en la Tarragona del segle XIV' i explica: «La Freixa avui té convidats i baixa al Corral a demanar que li matin un cabrit per preparar-los un bon sopar. És la muller de l’obrer, l’encarregat de la gestió de l’aigua a la Tarragona de finals del segle XIV. Per la feina del seu marit, però sobretot pel seu dia a dia, coneix perfectament com en pot ser, de complicada, la vida a la Tarragona medieval, una ciutat amb escassetat d’aigua». 

Aquesta visita es farà entre els dies 13 i 14 de setembre a les 7 de la tarda a la plaça de l'Esperidió. És una activitat gratuïta amb inscripció prèvia. Les invitacions estaran disponibles a partir del 10 de setembre.

La darrera activitat en què participa Ematsa és la 41a Peonada Popular de Santa Tecla el dia 19 de setembre. Col·labora amb dos punts d'hidratació per facilitar l'accés a aigua fresca i gratuïta i, d’aquesta manera, reduir l’ús d’ampolles de plàstic d’un sol ús.