Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp

Un documental sobre el Pont del Diable, premiat al Festival de Cinema Arqueològic de Bidasoa

El capítol premiat, que forma part de la sèrie 'Ingeniería romana', s’estrenarà el pròxim dimarts, 18 de desembre, al Teatre Tarragona

El Pont del Diable és un patrimoni espectacular del nostre territori.
El Pont del Diable, en una imatge d'arxiu | TarragonaDigital

 

L’aqüeducte romà de les Ferreres, popularment conegut com a Pont del Diable, és un dels grans protagonistes del capítol ‘Acueductos II’ de la sèrie documental ‘Ingeniería romana’, que va ser premiada al Festival Internacional de Cinema Arqueològic de Bidasoa, celebrat a Irun, al País Basc, entre els dies 19 i 24 de novembre. Concretament, la peça fílmica va rebre el premi Arkeolan, concedit per la guipuscoana Fundación Areolan a la millor divulgació científica.

El capítol premiat es podrà veure dimarts vinent a Tarragona

El capítol premiat, conjuntament amb l’episodi ‘Ciudades II’, s’estrenarà de la mà del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona el pròxim dimarts, 18 de desembre, a partir de dos quarts de nou del vespre al Teatre Tarragona. Aquesta projecció serà l’avantsala de l’emissió completa de la sèrie, el gener de 2019, a través de La 2 de Televisió Espanyola. Les invitacions per assistir a l’estrena ja estan disponibles a les oficines de turisme de la Rambla Nova i del carrer Major.

'Ingeniería romana', èxit d'audiència d'un documental a la televisió pública

‘Ingeniería romana’ és una sèrie dirigida per José Antonio Muñiz i Javier Téllez, i produïda per Digivision i Radio Televisión Española (RTVE) que, mitjançant última tecnologia en realitat augmentada, explica les construccions, la tècnica i l’arquitectura de l’antic imperi romà. L’estrena, l’any 2015, dels dos primers capítols va suposar un rècord d’audiència d’un documental a la televisió pública i el primer episodi, ‘Ciudades I’, dedicat a Tàrraco, es va preestrenar també a la ciutat de Tarragona, amb la col·laboració de la Fundació Tarragona Smart City i l’Ajuntament.

Ara, Tarragona Turisme agafa el relleu per cooperar en el llançament dels dos nous capítols, que veuen la llum després de dos anys de feina intensa. Amb aquestes estrenes, la sèrie començarà la seva promoció internacional.

La sèrie, premiada internacionalment

El reconeixement a Bidasoa no és l'únic premi que la sèrie 'Ingeniería romana' ha rebut en els últims anys. La producció ja va ser guardonada a diversos certàmens cinematogràfics de prestigi, com ara el Festival de Televisió i Cinema de Nova York o el Festival Internacional de Cinema i Vídeo de The Archaeology Channel, a Oregon, als Estats Units.